Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Philip den Haan: ‘Trainingskamp helpt ons om nieuwe spelers over de streep te trekken’

21 okt 2018, 09.00Advertorial

-advertorial- SCHELLUINEN/HOORNAAR – In de aanstaande winterbreak vertrekken tal van clubs via Trainingskampen.nl weer naar de zon om aldaar een trainingskamp af te werken. De eerste elftallen van SteDoCo en Schelluinen zoeken hun heil in het Spaanse Torremolinos.

Het seizoen 2017-2018 stond voor SteDoCo in het teken van een snelle terugkeer vanuit de hoofdklasse. Daarin slaagde de Hoornaarse club, waardoor er dit seizoen weer een plaats voor ze vrij is in de felbegeerde Derde Divisie. Wanneer het voetbal tijdens de winterstop stilligt op het één na hoogste amateurniveau van Nederland, vertrekt SteDoCo naar de zon. Via Trainingskampen.nl zullen zij begin januari in Torremolinos vertoeven.

Een trainingskamp in de plaats aan de Costa del Sol is de ideale manier om de batterij op te laden voor de tweede seizoenshelft, vindt TC-lid Johan van der Werken: “Het is natuurlijk ideaal dat we daarheen gaan voor het voetbal en teambuilding. En dat juist in de periode dat het in Nederland lastig kan zijn om te trainen en te spelen. Het is voor ons belangrijk dat we uitstekende velden tot onze beschikking hebben. Voetbal blijft de hoofdzaak. Het moet geen feestpartij worden; dan kunnen we net zo goed in  Nederland blijven.”

Het is overigens niet de eerste keer dat SteDoCo van de diensten van Trainingskampen.nl gebruik maakt. Eerder al verbleef de selectie in Valencia. Van der Werken is vanuit zijn ervaring ook erg goed te spreken over de assistentie vanuit Trainingskampen.nl: “Er waren regelmatig mensen van het bedrijf bij ons in de buurt. Daar konden we te allen tijde onze opmerkingen en vragen kwijt. Dat is wel de kracht van Trainingskampen.nl.”

Randvoorwaarden
De trainingskampen zijn, behalve een mooie voorbereiding op de tweede seizoenshelft, ook een manier om een club sterk te laten staan in de onderhandelingen met een potentiële nieuwe speler, geeft Philip den Haan aan. De trainer van Schelluinen schetst het belang van zijn jarenlange ervaring met Trainingskampen.nl en hoe dat ook aan zijn huidige club bijdraagt. 

“Er zijn clubs die een geweldige doorstroming vanuit de jeugd hebben, maar er zijn ook clubs, zoals Schelluinen, die dat niet hebben. Hoe kun je dan alsnog met goede PR naar buiten treden, zonder direct tot betalingen over te gaan? Dan zorg je ervoor dat je de randvoorwaarden keurig hebt ingevuld: spelers mogen gratis mee op trainingskamp. Dat soort zaken helpt ons om nieuwe spelers over de streep te trekken. Het moet natuurlijk niet van één kant komen, voor wat hoort wat, zoals bijvoorbeeld een kantinedienst, maar wij organiseren het trainingskamp. En dat werkt. Op het moment dat we gaan inventariseren, duurt het nooit lang voordat de volledige lijst vol is. En vorig jaar zijn we ook naar Torremolinos geweest, sommige jongens weten de regenpijp bij wijze van spreken al te vinden. We hebben uitstekend kunnen trainen en wat goed is, is goed. Dat willen we vooral zo houden.”