Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Philip den Haan ziet uitdaging in nieuwe indeling

04 jul 2014, 07.34Nieuws

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – In het Land van Heusden en Altena is de indeling voor de voetbalcompetitie 2014-2015 nagenoeg geruisloos ontvangen. Alleen bij de derdeklasserS Sleeuwijk en Altena werden de wenkbrauwen gefronst. Maar niet lang.

“Ik heb nog geen contact gehad met het bestuur, maar persoonlijk kijk ik heel erg uit naar de start van de nieuwe competitie. Het afgelopen seizoen hebben we op De Roef altijd gekscherend gezegd dat we toe zijn aan nieuwe tegenstanders. Het liefst hadden we dat bereikt met promotie naar de tweede klasse, maar helaas is dat niet gelukt. Met deze nieuwe indeling wel”, knipoogt Sleeuwijk-trainer Philip den Haan.

Uitdaging
“Natuurlijk is het jammer dat de mooie driehoek Altena-Sleeuwijk-Woudrichem niet tegen elkaar mag spelen, want dat waren we van oudsher zo gewend. Maar je wilt wel eens wat anders dan telkens het bord van de bebouwde kom van Wijk en Aalburg, Aalst of Sprang-Capelle zien. Ik vind de nieuwe indeling niet slecht. Verre van dat zelfs en ik kijk er naar uit."

"Nieuwe tegenstanders leveren uitdagingen op. Voetballen tegen clubs die, in tegenstelling tot onze gebruikelijke tegenstanders, het minder moeten hebben van werklust en trainingsintensiteit. Daarmee wil ik absoluut niet suggereren dat ze aan de overkant van de brug beter voetballen, maar wel anders.”

Minder brede selectie
Een voorspelling durft de voormalige vedette van Kozakken Boys niet te doen. “Ik heb er geen zicht op of de competitie lichter of zwaarder is. Maar verandering van spijs doet eten en als we ook nog een andere manier van spelen kunnen bereiken, dan biedt dat kansen voor Sleeuwijk. Overigens beschik ik over met een minder brede selectie ten opzichte van afgelopen voetbaljaar, waarvan ook nog eens een flink gedeelte in augustus en na de eerste trainingen op vakantie gaat. Met deze wetenschap speel ik ook maar twee oefenwedstrijden om aansluitend de bekercompetitie in te gaan.”

Schouders ophalen
Collega Harry Biemans van Altena haalt duidelijk meer zijn schouders op over de keuze van KNVB. “Het liefst hadden wij in 3D gespeeld, met meer clubs uit de regio. Niet alleen voor mijn spelers, maar ook voor de supporters. Maar het is simpelweg niet anders, we zullen het er mee moeten doen. Aan de andere kant waren er ook Nieuwendijkse geluiden dat ze blij waren niet richting Zeeland en West-Brabant ingedeeld te zijn.”

Een nieuwe wereld gaat voor Biemans en consorten open. “Van FC Perkouw had ik zelfs nooit gehoord. In ieder geval is de boodschap voor Altena duidelijk. Als team hebben we na het afgelopen seizoen en de degradatie uit de tweede klasse iets goed te maken. Niet alleen qua resultaat, maar ook als eenheid moeten we ons meer laten zien. Met als doel aan het einde van het seizoen niet te knokken om er in te blijven, maar om mee te doen voor de prijzen.”

SVW, VVAC, Groot-Ammers, Arkel, Ameide en al die andere tegenstanders aan de overkant van de Merwedebrug zijn gewaarschuwd; de Brabanders hebben er zin in.

Postcode
Voor trainer Leon Elands en Woudrichem staan de derby’s tegen de Sleeuwijkers en de Nieuwendijkers komend voetbaljaar dus niet op het programma.

“Op zich wel jammer, want het zijn toch speciale wedstrijden in de regio en voor de spelers. Maar ik snap de blijheid van Philip wel om eens andere ploegen te ontmoeten. Voor Woudrichem geldt dat, nog, niet. Wij zijn vorig jaar gepromoveerd naar de 3e klasse en voor ons zijn de meeste tegenstanders, ook uit onze omgeving, relatief nieuw. We moeten trouwens nog flinke reizen maken. Twee keer naar Den Bosch gaat nog wel, maar we voetballen ook in Breda, Tilburg en Etten-Leur. En daarom heb ik zo mijn twijfels of het criterium ‘postcode’ wel zo strikt is gehanteerd.”

Te wisselvallig
Overigens hoopt de Gorcumse oefenmeester op een constanter Woudrichem. “Het afgelopen seizoen waren we te wisselvallig. Met minder persoonlijke fouten denk ik tien tot twaalf punten meer te halen, waardoor we mee kunnen doen om de prijzen. De start is goed, want ik weet dat er doordeweeks een man of tien trainen. Dat is wel lekker, de basis is aanwezig en dan is het minder erg om tijdens de voorbereiding op vakantie  te gaan. Want dat zal, door de late vakantieperiode, wel gebeuren.”

Theo Sprong