Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Prachtige affiches Altena-clubs, met Sleeuwijk-SC Everstein als titelkraker

09 mei 2019, 07.24Voorbeschouwing
(foto: Peter Verbeek)

ALTENA – De spanning loopt komend weekend hoog op. In het oog springt meteen de confrontatie tussen Sleeuwijk en SC Everstein. Beide ploegen staan nu nog gezamenlijk op kop in de derde klasse D. Een echte titelkraker dus en de vraag is wie de zenuwen het best onder bedwang zal houden.

SC Everstein lijkt op papier de favoriet. Alle remmen zullen los gaan. Sleeuwijk zal moeten bewijzen er een keer te staan als het echt moet gebeuren. Anders wordt het weer ‘net niet’, een euvel waar de thuisploeg op de Roef maar eens mee moet afrekenen.

Lees ook: https://regio-voetbal.nl/nieuws/op-weg-naar-een-zinderend-slot-3e-klasse-d

Almkerk-GRC 14
Waar de druk er ook goed op staat is bij GRC 14. De combinatie uit Giessen en Rijswijk probeert nog van de nacompetitie voor degradatie los te komen. Dan treffen de manschappen van trainer Piet de Kruif het niet met Almkerk als tegenstander. De Almkerkers zullen uit zijn op revanche in de derby voor de nederlaag met 4-0 in het Almbos. Maar ja, met een tot op het bot geladen GRC 14 weet je het niet. De gasten hebben al eerder laten zien boven zichzelf uit te kunnen stijgen, als het echt moet gebeuren.

Lees ook: https://regio-voetbal.nl/nieuws/michael-van-den-oever-grc-14-het-wordt-zaterdag-alles-niks

NOAD'32-Altena
De derde wedstrijd waar de druk er flink op staat is de derby tussen NOAD’32 en Altena. De Wijk en Aalburgers willen nog ontsnappen uit de directe degradatiedans. Dan zullen er zaterdag op het Korenzand wel spijkers met koppen moeten worden geslagen.

Woudrichem-Tricht
De vierde wedstrijd met de spanning er op is Woudrichem tegen Tricht. De Woercummers lonken nog steeds naar de nacompetitie in de tweede klasse. Overigens al een daverende verrassing. Om het uitzicht op een toetje overeind te houden moeten de manschappen van trainer Piet Saaman waken om zich niet te laten ringeloren door de gehaaide gasten uit Tricht.

GDC-Sparta'30
De vijfde wedstrijd met grote belangen is de derby GDC tegen Sparta’30. Met de gestage en ongeslagen opmars na de winterstop kunnen de Eethenaren misschien nog wel eens de lachende derde worden in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse D. Anders zou de derde periode ook een mooie prijs zijn. Zeker is wel dat de Andelnaren na een paar mindere weken nog wat punten nodig hebben om het sein op veilig te zetten. Mooie ingrediënten voor een heftig potje zaterdag in Eethen.

Keren we terug naar de tweede divisie. Kozakken Boys liet tegen VVSB (2-2) na om door te stoten naar de top drie en zaken te doen voor de derde periode. Zaterdag volgt een herkansing bij HHC Hardenberg om het gemoed weer op te vijzelen. Bij winst tegen de concurrent op de ranglijst stijgen de ‘Boys’ met een beetje geluk ook naar de vijfde plaats.

In de hoofdklasse speelt Achilles Veen alleen nog om des keizers baard. Voor de stemming zal het wel goed zijn de punten bij het in degradatienood verkerende Nootdorp te pakken. In de tweede klasse mag Wilhelmina’26 nog even spierballen gaan tonen bij Roda Boys.

Zondag
Op zondag staat de spanning er op bij Be Ready. De Hankenaren kunnen zich geen verlies permitteren in de titelstrijd in de vierde klasse met RFC. Dus zal rechtsom of linksom ook het lastige Chaam aan de zegekar gebonden moeten worden. Dussense Boys kan best een driepunter pakken tegen WDS’19. Dan zullen wel even de mouwen hoog moeten worden opgestroopt tegen de hoogvlieger uit Breda. 

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >