Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Raymond Rooseboom doorbreekt de stilte

11 okt 2017, 08.01Nieuws
(foto: Richard van Hoek)

OUD-ALBLAS - Hij kwam ooit als een 'komeet' het amateurvoetbal binnen en scoorde in zijn eerste seizoenen als senior een aansprekende reeks goals voor De Alblas. De laatste jaren echter was het vooral stil rondom Raymond Rooseboom. "Ik probeer na blessureleed weer terug te komen."

Eigenlijk heeft 'ie helemaal niet veel trek in een interview. Dat heeft met bescheidenheid te maken. "Wat heb ik nu gepresteerd de voorbije jaren?", zegt Rooseboom (27). "Ik voel me er niet echt prettig bij om dan in de krant te komen nét nadat ik de draad weer heb opgepakt. Ik wil me eigenlijk liever eerst concentreren op het voetbal en een plek in het eerste elftal van De Alblas afdwingen."

Juist het feit dat hij bij veel voetbalvolgers van de radar was verdwenen is echter al genoeg reden om hem wél te willen bevragen. Mensen willen weten waar die ooit zo gemakkelijk scorende spits gebleven is en -vooral- hoe het met hem gaat. "Nou, vooruit dan", glimlacht hij.

Mysterieuze blessure
Eerst gaan we terug naar zijn start in het vlaggenschip van De Alblas, nu een jaar of negen geleden. "Ik tikte er die eerste twee seizoenen aardig wat binnen", blikt Rooseboom terug. "Dat had deels met mijn eigen kwaliteiten te maken, maar vooral ook met de aanwezigheid van Richard van den Berg als ploeggenoot in de spits. Verdedigers letten vooral op hem, waardoor ik relatief veel vrijheid kreeg. Daar profiteerde ik regelmatig van."

Rooseboom's killerinstinct was voor Nieuw-Lekkerland reden om hem binnen te hengelen. De uitdaging evolueerde gaandeweg het seizoen in een teleurstelling. "Dat had alles te maken met het feit dat ik voortdurend met mijn enkel liep te tobben. Het was een welhaast mysterieuze blessure. De ene keer had ik er betrekkelijk weinig last van, maar een week later kon het gebeuren dat ik na een training of wedstrijd niet eens fatsoenlijk kon lopen. Uiteindelijk werd pas in februari van dit jaar (!) duidelijk wat er mis was met het gewricht. Een second opinion wees uit dat er botsplinters in de enkel 'rondzweefden'. Dat verklaarde meteen de wisselende pijn. Uiteindelijk zijn de splinters operatief verwijderd. Sindsdien voetbal ik pijnvrij."

Kilo's kwijt
"Bij De Alblas, want dat is en blijft toch mijn cluppie. De voorbije zomer heb ik hard door getraind omdat ik weer in aanmerking wilde komen voor het eerste elftal. In die periode heb ik aardig wat kilootjes geloosd en mezelf opgewerkt naar het juiste niveau. In de eerste competitiewedstrijd tegen Ameide draaide ik aardig, de week er na tegen Asperen was het een stuk minder en tegen Leerdam Sport (1-5 winst, red.) was ik er niet bij. Tja, weer een blessure, in de vorm van steken onder mijn knie. Ik hoop en ga er vanuit dat met meevalt en dat een paar dagen rust de oplossing is. Want eerlijk gezegd zit ik niet op nieuw blessure-ellende te wachten."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >
Lees meer over : Raymond Rooseboom, De Alblas