Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Realist aan het roer bij vv Streefkerk

14 sep 2018, 07.15Voorbeschouwing
(foto: Richard van Hoek)

STREEFKERK – Weer een eindklassering in de top 3 van de derde klasse C? De supporters van vv Streefkerk moeten daar maar niet te vast op rekenen. “We zijn deze zomer vier goede spelers kwijtgeraakt”, weet ook nieuwe trainer Raymond Sponselee. “Die mutaties vul je niet zomaar even in.”

Sponselee (40) solliciteerde de voorbije winter met succes naar de functie van hoofdtrainer bij Streefkerk. Hij volgde de naar Nieuw-Lekkerland vertrokken Maarten van Gastelen op. “Ik was na een ruim twee seizoenen durende periode bij Lekvogels toe aan een nieuwe club”, vertelt Sponselee. “Streefkerk staat er om bekend dat het de mouwen opstroopt als het nodig is. Dat sprak me enorm aan, omdat ik juist die mentaliteit wat miste bij Lekvogels.”

Aderlatingen
Dat Streefkerk in vergelijking met vorig seizoen vier spelers moet missen, vindt Raymond Sponselee spijtig. “Lennert de Vries en Christiaan de Jong stapten over naar Nieuw-Lekkerland, Jaap Verschoor gaf aan lager te willen voetballen en Robin van Beuzekom is gestopt. Dat zijn duidelijk aderlatingen, zeker als je weet dat de selectie van Streefkerk al niet erg breed was. Gelukkig is het tweede elftal dit voorjaar gepromoveerd naar de reserve eerste klasse. Daardoor is er betere aansluiting op de hoofdmacht."

"Het is aan mij om een zo sterk mogelijk eerste team samen te stellen. Nee, ik denk niet dat we de derde plaats van vorig seizoen kunnen evenaren of zelfs verbeteren. Een positie in de middenmoot lijkt me wél haalbaar. Als we daar eenmaal staan kunnen we altijd nog kijken wat er verder nog te halen valt in onze competitiepoule.”

Sterke afdeling
Een afdeling die nauwelijks zwakke broeders telt, beaamt Raymond Sponselee, in het dagelijks leven uitbater van een webshop in fashion en sportkleding. “De Zwerver beschikt over een ijzersterke selectie, Schelluinen heeft zich flink versterkt, Alblasserdam zou ook wel eens mee kunnen doen en SVW maakt veel indruk in de oefencampagne. Daarnaast hebben De Alblas, IFC en Groote Lindt prima selecties en mag er van de ex-tweedeklassers Hardinxveld en SV Meerkerk ook wel wat verwacht worden. Als wij ons in dat geweld staande weten te houden, dan doen we het goed."

"Ik mag in ieder geval constateren dat het prima klikt tussen de selectie en mij. Dát is voorlopig het allerbelangrijkste. De voorbije weken ben ik bezig geweest om het elftal goed voor te bereiden op de competitie, waarbij ik tijdens mijn trainingen wat nieuwe accenten ben gaan leggen. Streefkerk hanteerde de voorbije seizoenen vooral de lange bal. Daar was op zich niets mis mee, want het leverde wél resultaat op. Ik op mijn beurt probeer er wat meer voetbal in te krijgen, al zullen er straks zeker ook wedstrijden of wedstrijdfases zijn waarin we tóch ‘lang’ moeten spelen. We gaan het zien. Ik verheug me op de eerste competitiepot. Zaterdag 22 september staat dik onderstreept in mijn agenda geschreven.”

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >
Lees meer over : vv Streefkerk, Raymon Sponselee