Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Regiovoetballers gemeente Gorinchem pakken zilver en brons op NK-ambtenaren

23 jun 2019, 16.08Nieuws

LEEUWARDEN/GORINCHEM – Op de velden van derdeklasser Sc Leovardia in de Friese hoofdstad Leeuwarden vielen de ambtenaren van gemeente Gorinchem opnieuw in de prijzen op het NK. De dames eindigden op een keurige derde plaats. De heren, titelverdediger, moesten deze editie genoegen nemen met de tweede plaats.

Door personele problemen ging het voor de titelverdediger moeizaam. Er werd weliswaar in de negen wedstrijden niet verloren, maar echt goed gevoetbald werd er niet. Toch werd de halve finale gehaald. Gemeente Stadskanaal werd daarin uiteindelijk met penalty’s verslagen. Prolongatie van de titel kon nog altijd.

De finale tegen de collega’s uit Zoetermeer eindigde in een doelpuntloos gelijkspel en opnieuw moest de beslissing vanaf elf meter komen. Gorinchem schoot één keer mis en omdat Zoetermeer dat niet deed, ging de titel naar de tegenstander.

Met een aantal bekende regiovoetballers zoals Quincy Bartens (GJS, straks Sliedrecht), Swen Weusthof (Woudrichem), Bjorn in ’t Veld (Unitas zaterdag), Corné van Rosmalen en Sjoerd Boons (beiden Altena) en good-old Arjan Versluis (SV Meerkerk) kijken de Gorcumers tevreden terug. Een vierde finaleplaats op het NK-voetbal voor ambtenaren in de afgelopen vier edities.

(foto: gemeente Gorinchem)

Doelsaldo
De dames, met onder andere oud-SteDoCo speelster Natasja de Keijzer als sterkhoudster, misten op één doelpunt na de finale. In de troostfinale werd wel gewonnen, gemeente Kampen werd verslagen en de derde plek was een feit.

Volgend jaar nieuwe kansen, als het toernooi op 19 en 20 juni wordt gehouden in Capelle aan den IJssel.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >