Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Remie Schuurman: 'Negen minuten met man meer, dan móet je winnen'

07 jan 2017, 00.36Nieuws

GORINCHEM/REGIO - Ongeloof direct na afloop van Arkel-Woudrichem in de Proxsys Cup bij ASV Arkel-captain Remie Schuurman. "Negen minuten van de wedstrijd voetbalden we met een man meer, dan móet je winnen. En dat hebben we niet gedaan. Ons tempo was te laag. Met een paar ballen op de paal hadden we ook wel pech, maar voor het grootste gedeelte denk ik dat we toch de druk niet aankonden. Bovendien hadden zij een heel goede keeper."

Schuurman was ook kritisch op zichzelf. "Die penalty van mij moet er gewoon in. Ik mis nooit, vandaar dat ik ook de eerste wilde nemen. Zonde, want we hadden een goede kans om het toernooi te winnen. Na de met 7-1 verloren oefenwedstrijd tegen Schelluinen stonden we met beide benen op de grond en hadden we eigenlijk geen verwachtingen. Na de poulewedstrijden wel, maar helaas blijven we steken in de halve finale."

Op details
"Ongelofelijk" stamelde ook Robert Scheurwater. "Met onze zaalvoetbalervaring moeten we die overtalsituaties afstraffen. Zeker die vijf lange minuten hadden uitgebuit moeten worden. Maar niets daarvan. Sterker nog, onze fouten werden simpel afgestraft door deze overigens niet slechte ploeg. Je wint of verliest op details." 

Beetje geluk
"Heerlijk", glom Woudrichem-goalie Lex Kramers van oor tot oor. "Het hele toernooi heb ik nog niet goed staan keepen. Fijn dat het vanavond in de halve finale wel lukte. Met ook wel een beetje geluk hoor, want die bal van Remie ging via de paal en mijn hoofd er weer uit. Morgenavond tegen Unitas, daar spelen wel zes ploeggenoten van ZVG mee. Dat is inderdaad een voordeel, ik weet hoe ze spelen. Maar zij weten ook hoe ik keep."

Zijn aanvoerde Jamy Goemaat kon uiteindelijk ook weer lachen. Na twee gele kaarten mocht hij het spannende slot niet meemaken. "Die eerste gele kaart was veel te licht gegeven en bij die tweede kaart raakte ik mijn tegenstander niet eens." 

(foto: Rick den Besten)


Maar morgen tegen mijn oude ploeg Unitas ben ik er gelukkig weer bij. Een superprestatje van de ploeg, als team zijn we blijven spelen en dat is onze kracht."

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >