Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Rens Bronk en Beesd hopen op zorgeloos seizoen

01 mrt 2018, 11.02Nieuws
Rens Bronk (vv Beesd)

BEESD - Na lang blessureleed is Beesd-spits Rens Bronk eindelijk weer fit. Of in ieder geval fitter dan hij de afgelopen anderhalf jaar was.

"Helemaal de oude ga ik nooit meer worden, maar dat is maar zo. Het zijn niet de prettigste behandelingen, maar met de nodige fysiotherapie kan ik op dit moment op dit niveau prima voetballen." Het duurde even voordat de artsen wisten wat Bronk mankeerde. "Ik ben overal geweest, maar ze konden alleen littekenweefsel vinden. Het zit op een vervelende plek en ze kunnen het helaas niet weghalen. Ik voel nog altijd wel dat er iets zit, maar pijn doet het gelukkig niet meer. Als dat zo was, was ik per direct gestopt."

Beesd kan Rens Bronk prima gebruiken. De 28-jarige aanvaller debuteerde al ruim tien jaar geleden, toen nog onder trainer Jack Cornelissen. Onder Wim Bender maakte hij de mooie promotie naar de derde klasse mee. De lange nacompetitie was het hoogtepunt uit de moderne clubgeschiedenis. Beesd degradeerde direct weer naar de vierde klasse en daarna werd het langzaam maar zeker allemaal wat minder op sportpark Molenzicht. "We hebben jarenlang teveel doelpunten tegen gekregen", vindt Bronk. "Er zat wel potentie in de groep, maar we bleven altijd onderin hangen."

Nacompetitie
De laatste seizoenen onder Gert Heijsteeg kreeg Bronk amper mee. "Ik raakte op 8 november geblesseerd en heb dus weinig onder Gert gespeeld", vertelt Bronk. "Ik was er op trainingen natuurlijk wel veel bij en Gert was echt wel een goede trainer. Misschien wel te goed voor ons. Hij wilde denk ik meer dan wij aankonden." Beesd handhaafde zich twee seizoenen pas in de nacompetitie. Dit seizoen hoopt de ploeg onder Dick Wammes daar een keer vandaan te kunnen blijven.

Vooralsnog ziet dat er goed uit. "Het is jammer dat Den Dungen afgelopen weekend van CHC won, want anders was het gat al erg groot geweest. Maar met onze ploeg ben ik er van overtuigd dat wij drie ploegen onder ons gaan houden. Dat zijn we ook wel aan onze stand verplicht. We hebben gewoon een betere groep dan de ploegen die nu onderin spelen."

Verbloemen
Hoewel Beesd aanvallend een stuk minder productief is, weet het zijn wedstrijden tegen de onderste ploegen te winnen. "De resultaten verbloemen wel dat het voetballend nog niet denderend is", vindt Bronk net als zijn trainer. "Tegen de topploegen komen we tekort, maar tegen de 'kleintjes' krijgen we heel weinig doelpunten tegen. En kansen krijgen we iedere wedstrijd wel. Dan win je je wedstrijden wel. En dat was de laatste jaren anders."

Een belangrijke kracht in de ploeg is volgens Bronk de nieuwe keeper, Vincent Rinck. "Niets ten nadele van de jonge jongens die wij hebben, maar Vincent is echt een goede keeper voor ons. We hebben genoeg wedstrijden gehad die we zonder hem waarschijnlijk niet hadden gewonnen." Niet alleen in het tegenhouden van ballen is de ervaren doelman belangrijk. "Ook in de coaching en in zijn rust hebben we veel aan hem. Hij weet wat er in bepaalde wedstrijden nodig is bij ons", legt Bronk uit.

Langzaam maar zeker begint de selectie van Beesd weer compleet te raken. Ook de geroutineerde middenvelder Hans Kroeze is op de weg terug. "En in het voetballende deel kan hij heel belangrijk zijn voor ons. We missen wel eens wat routine op het veld."

Met de steeds betere resultaten begint de toekomst van Beesd er weer rooskleurig uit te zien. Na de afgeketste fusie met Rhelico moest er heel wat gebeuren op Molenzicht. Het complex ziet er inmiddels weer piekfijn uit. Het clubgebouw werd opgeknapt, de club kreeg een nieuw hoofdveld en er ligt tegenwoordig ook een kunstgrasveld in Beesd. "Wat dat betreft zijn we wel klaar voor de toekomst", zegt Bronk. "Hopelijk dat er ook nog wat jeugd kan doorstromen de komende jaren, want dat kunnen we wel gebruiken. Een beetje concurrentie kan geen kwaad."

Weg omhoog
Waar een eventuele weg omhoog naar gaat leiden, durft Bronk niet te voorspellen. "Laten we eerst maar zorgen dat we stabieler worden. Eén of twee seizoenen zonder problemen is al heel mooi en daarna kun je doorgroeien naar de bovenkant van de vierde klasse." Die weg is nog best lang, weet Bronk. "Tegen de top-4 ploegen hebben we dit seizoen nog niet echt een vuist kunnen maken, al was de 3-0 nederlaag twee weken geleden tegen CHC ook niet helemaal nodig."

Als het allemaal doorgaat, is het sterke Theole komende zondag in Beesd de tegenstander. In Tiel was Beesd met een 7-0 nederlaag volledig kansloos. Als er dit weekend al gevoetbald wordt, dan zal dat op kunstgras zijn. "Niet helemaal gunstig, want daarop kunnen zij ook prima uit de voeten. Maar het wordt wel weer een keer tijd dat we het een topploeg moeilijk gaan maken. Als we een keer lang de nul kunnen houden en dit keer wel die twee of drie kansen kunnen benutten, kan dat best. Ik verwacht in ieder geval niet dat we er weer met 7-0 af gaan."

Maarten van Hoogevest

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >
Lees meer over : vv Beesd, Rens Bronk