Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Rhaudi Diamant (De Alblas) terug in eerste elftal: 'Overwinning op mezelf'

03 okt 2018, 12.00Nieuws
(foto: Richard van Hoek)

OUD-ALBLAS - Rhaudi Diamant en De Alblas maken zich op voor twee voetbalderby's. Zaterdag speelt men uit tegen Streefkerk, daarna thuis tegen De Zwerver.

"Wedstrijden om naar uit te kijken", glimlacht de verdedigende middenvelder van de derdeklasser. "Want: spanning en veel publiek. Dat zijn de mooiste potjes, hè!"

De duels met de streekgenoten komen precies op het juiste moment voor De Alblas, dat zaterdag met uitstekend voetbal het hoog aangeslagen SVW versloeg. Op Souburgh werd het 3-1.

"Een hele opluchting na de zeperd van een week eerder bij Groote Lindt", zegt Diamant. "We verloren daar met 1-0. Zelf was ik er niet bij. Ik vertoefde eerst met mijn familie onder de Portugese zon en heb daarna met het tweede elftal een wedstrijd meegedaan. Tegen SVW was ik weer van de partij. Het was puur genieten. De tegenstander had dan misschien individueel sterkere spelers, men was niet opgewassen tegen onze snelle omschakeling en spelers als Stefan Bakker, Natanja de Haan, Raphael de Vries en Djordi de Boer; allemaal voetballers die een mannetje kunnen uitspelen en over scorend vermogen beschikken."

"Mooi om te zien was ook dat we verdedigend vrijwel niets weggaven. Dit was typisch zo'n wedstrijd waarin flink wat puzzelstukjes goed in elkaar vielen. Ook fijn voor onze nieuwe trainer John den Dunnen. Hij wilde wat nieuwe voetbalaccenten leggen en zag daarvan tegen SVW een aantal elementen terug. Nu is het zaak om de ingezette lijn door te trekken. De duels met Streefkerk en De Zwerver zijn ook om die reden belangrijk.

Scooterongeluk
Rhaudi Diamant kwamen vorig seizoen binnen bij De Alblas. Hij besloot om samen met Djordi de Boer de overstap te maken van Oranje Wit naar de roodgroenen. Zijn voetballoopbaan begon ooit bij DFC in zijn woonplaats Dordrecht. "Daar speelde ik tot en met de B1 om vervolgens over te stappen naar Oranje Wit. Ik haalde er op jonge leeftijd het eerste, maar een ernstig scooterongeluk gooide mijn leven totaal overhoop. Ik liep naast een aantal verwondingen ook een whiplash op. Die zorgde ervoor dat ik een lange periode niet kon werken en als voetballer zes jaar lang niet inzetbaar was."

"Het was in fysiek en mentaal opzicht een zware tijd. Toch hield ik ook op mijn slechtste momenten altijd hoop op een rentree op het gras. Op een dag stond ik langs de lijn bij vv Papendrecht om daar naar de voetbalverrichtingen van mijn vrouw te kijken. Die middag vroeg een vriend van me of ik zin had om het weer te gaan proberen. Ik kon meedoen in zijn vriendenteam: het vierde elftal. Ik besloot de uitdaging aan te gaan. Het ging best aardig, zo bleek. Na twee seizoenen voelde ik me sterk genoeg om weer aan een hoger niveau te durven denken. Ik keerde terug naar Oranje Wit, maar kon er mijn draai niet meer vinden. Mijn voetbalvriend Djordi de Boer vertelde me in die periode dat hij bij De Alblas ging voetballen. 'Ga met me mee', zei hij letterlijk. "Da's nu anderhalf jaar geleden. Ik ben nog altijd blij dat ik die stap gezet heb. Ik voelde me vanaf moment één thuis bij de vereniging. De Alblas is een relaxte club die met beide benen op de grond staat. Dat past bij mij,"

Realist
"Dat ik nu weer in een eerste elftal voetbal, zie ik als een overwinning op mezelf. Veel mensen moeten gedacht hebben dat ik nooit meer aan spelen toe zou komen, maar ik sta er toch maar mooi weer! Ik ben echter ook realist: het niveau van vóór mijn ongeluk tik ik niet meer aan. Dat neemt niet weg dat ik belangrijk kan zijn voor het team, als verdedigende middenvelder én in coachende zin. Ik ben in deze groep één van de oudere jongens en heb redelijk inzicht als het gaat om het geven van positionele aanwijzingen."

"Ik denk dat we in dit opzicht sterker zijn dan vorig seizoen. We begonnen toen prima met een reeks overwinningen en het binnenhalen van de eerste periodetitel, maar daarna kwamen we in een mindere fase terecht. We merkten gaandeweg de competitie dat tegenstanders manieren hadden gevonden om ons spel te bestrijden. Daardoor verliep ons spel stroever, werden de resultaten minder en vloeide het zelfvertrouwen weg. Ik denk dat we daar van hebben geleerd. Dit seizoen moeten we proberen om mee te doen in de bovenste regionen. Een mooie opdracht in een poule met tal van kampioenskandidaten. Ik hoop dat wij ons in dat gevecht kunnen mengen."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >
Lees meer over : Rhaudi Diamant, De Alblas