Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Richard Smaal (ASV Arkel): 'Het blijft gewoon vierde klasse'

06 jul 2017, 07.33Nieuws
Richard Smaal haalt zijn schouders op over de indeling. (foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD – De indeling van de vierde klasse D valt volledig in het gebied van Regio-Voetbal. Arkel-trainer Richard Smaal vindt het dan ook allemaal wel prima. Zijn collega bij VVAC, Marten Boverhof, is vooral blij dat er drie periodes zijn en Laurens Gerlich (SV Noordeloos) smult alvast.

“Ik vind het altijd wel grappig”, begint Smaal na het zien van de competitie-indeling. “Dan hoor je: ‘mooie competitie’. Maar ik haal er m’n schouders over op. Voor ons blijft het gewoon vierde klasse. Ik kan me voorstellen dat dit bij hogere klassen interessanter is.”

Arkel ziet Lekvogels de overstap maken naar de vierde klasse G in West I, terwijl Peursum, Groot-Ammers en SV Noordeloos zijn toegevoegd. Als degradanten zijn VVAC, Unitas en Zuilichem in 4D te vinden. Een andere nieuwkomer is Rhelico, dat van de zondag naar de zaterdag is geswitcht.

Drie periodes
Boverhof maakte de overstap van HSSC’61 naar het gedegradeerde VVAC en komt daarmee in de voor hem bekende vierde klasse D terecht. “Het is een beetje vergelijkbaar met de indeling van mijn eerste jaar in Hei- en Boeicop. Ik kom er veel bekende ploegen tegen, al zal er inmiddels wel wat veranderd zijn.”

Hij is er vooral blij mee dat er veertien ploegen in 4D zitten. “Daardoor zijn we verzekerd van drie periodes. Verder is het een prima indeling met veel derby’s waarin we hopelijk goede resultaten kunnen halen met een stapje hoger tot mogelijk gevolg.”

Geweldig
Gerlich smulde alvast bij de gedachte aan de nieuwe jaargang. “En dat gold niet voor mij, maar ook voor de jongens. Ik dacht dat ik de eerste zou zijn die de indeling te zien zou krijgen, maar de reacties stroomden al van alle kanten binnen. Ze zijn er dus nu al mee bezig en dat is mooi.”

Met SV Noordeloos ziet hij ook meer kansen tegen sommige clubs uit deze afdeling. “Bovendien komen we meer clubs uit de regio tegen aangezien ook Arkel en VVAC erbij zijn gekomen. We missen uit dit gebied alleen Lekvogels. Maar wij vinden het in ieder geval een geweldige indeling.”

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >