Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Richard Smaal nieuwe trainer van ASV Arkel

03 mrt 2016, 09.45Nieuws
Richard Smaal, nu nog Asperen, is volgend seizoen de nieuwe trainer van ASV Arkel. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

ARKEL - Richard Smaal wordt met ingang van seizoen 2016-2017 de nieuwe trainer van ASV Arkel. De huidige trainer van vv Asperen en de blauw- witten uit Arkel zijn een overeenkomst voor een jaar aangegaan.

Smaal (44) is bezig aan zijn derde seizoen bij Asperen en is toe aan een nieuwe uitdaging. De oud-speler van onder andere SVW (zondag, 1e klasse), Unitas en FC Lienden werd in 2014 met Asperen kampioen in de vierde klasse. Dat kampioenschap zorgde ervoor dat Arkel mocht meedoen aan de nacompetitie, waardoor uiteindelijk beide verenigingen promoveerden.

Smaal heeft zin in zijn nieuwe uitdaging en ziet veel mogelijkheden. "Arkel heeft een degelijke selectie, waar nog heel wat uit te halen valt. Maar ook het inpassen van aanstormende en Arkelse talenten lijkt me een mooie uitdaging." 

Richard Smaal wordt bij ASV Arkel de opvolger van Jerome Ceton, die komend seizoen de cursus UEFA Coach 1 gaat volgen.

Visie
Ook ASV Arkel is blij met de overeenkomst met de Dordtse trainer. Bestuurslid technische zaken Dick Pelle: "Richard is een trainer met een duidelijke visie. Hij gaat uit van een concept en systeem en bouwt daarin verder. Daar liggen speelwijze van het team en de afspraken met de spelers in vast. Vanuit dat systeem worden wedstrijden gespeeld. Niet winst of verlies is bepalend voor het succes, maar de uitvoering van het systeem. Uiteindelijk volgt dan vanzelf de winst. Dat is wat ASV Arkel volgend seizoen nodig heeft."

Of Richard Smaal en ASV Arkel volgend jaar ook nog in de derde klasse spelen valt te bezien. ASV Arkel staat samen met vv Groot-Ammers stijf onderaan in de derde klasse op grote afstand van de plaatsen die recht geven op de nacompetitieduels voor promotie/degradatie. Pikant is in ieder geval het duel op 23 april: Asperen – Arkel.