Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

RKVSC roept verloedering een halt toe

13 aug 2012, 06.13Nieuws

VELDDRIEL – Voetbalclub RKVSC is volop in beweging. Het bestuur is uitgebreid naar negen personen en er is een jeugdbeleidsplan opgesteld.

Voorzitter Arnold van de Laar (64) is blij dat er nu meerdere Velddrielenaren de schouders onder zetten. “Er sloop een soort verloedering in de club. We gleden af. Tijdens ledenvergaderingen is het ook  kenbaar gemaakt. Duidelijk is toen gezegd dat de club niet van het bestuur is, maar van de leden. Dat leverde echter niets op. Daaropvolgend zijn we leden persoonlijk voor een functie gaan benaderen. Vooral Harald van den Bighelaar en Jos van Namen, echte clubmensen, hebben de kar getrokken en er nog meer jonge mensen bijgehaald waardoor we nu een voltallig bestuur van negen personen hebben”, verhaalt Van de Laar, directeur eigenaar van VéBé Bedrijven, aan de kantinetafel in zijn keukenimperium in Zaltbommel.

Dood spoor
RKVSC is zodoende van de beademing af. “Vooral het laatste jaar zaten we op dood spoor”, vervolgt Van de Laar. “De indeling van het eerste team bij clubs rond Tilburg was ook een ramp. De supporters zagen dat niet zitten en als je dan ook nog onderaan bengelt, is het een en al droefenis. We hebben de KNVB dringend verzocht weer ingedeeld te worden bij de regioclubs. We hebben nu weer de derby’s. Voor de club en voor de kantine beter. De kantineopbrengsten worden ook belangrijker, omdat er steeds minder subsidie vanuit de gemeente richting de clubs komt.”

Impulsen
Met het aanstellen van een nieuw hoofdtrainer (Wilco van Houtum) slaat het eerste elftal ook een nieuwe weg in. Van de Laar hoopt dat het standaardteam uit de onderste regionen wegkomt. “Het zou prachtig zijn als we wat bovenin mee konden. Een periode mee pikken zou al geweldig zijn. Dat zou de club impulsen geven.”

Om verzekerd te zijn van aanwas is er een jeugdbeleidsplan opgesteld. “Voorlopig is dat een vijfjarenplan. Natuurlijk kan dat, indien nodig, bijgesteld worden. We hebben nu te weinig jeugd. We zijn bezig een jeugdcoördinator/hoofdtrainer jeugd aan te stellen. Dat is bijna rond. Investeren in de jeugd dus en proberen ze te behouden. Dit hebben we weliswaar al drie jaar geroepen, maar nu is het daadwerkelijk van de grond gekomen. Is tevens een stimulans voor de vrijwilligers.”

Fusie
Van de Laar rekent er op dat RKVSC de status van ‘lelijk eendje’ nu vaarwel zegt. De club bestaat 62 jaar en de toekomst moet gewaarborgd worden. Een ander verhaal zou eventueel een fusie zijn met buurman DSC (Kerkdriel). Van de Laar: “Ik neem aan dat een fusie binnen tien jaar is geregeld. Ik kan me niet voorstellen dat de gemeente Maasdriel negen voetbalclubs op de been blijft houden.”

Van de Laar is zelf wel voor een samensmelting. “Het gaat om het bestaansrecht. Wanneer het op een goede manier kan, ben ik voorstander van een fusie. Als een nieuw sportpark centraal ten opzichte van beide dorpen komt te liggen, stem ik voor.” Vooralsnog houdt RKVSC zelf de broek op. “We gaan er alles aan doen RKVSC levend te houden”, is Van de Laar strijdvaardig.

Lees meer over : RKVSC, Arnold van de Laar