Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Roda Boys treft 'oude bekende' in nacompetitie

30 mei 2018, 06.59Nieuws
(foto: Gerald van Zanten)

AALST - In theorie was de titel een optie voor Roda Boys. In praktijk bleek Almkerk de beste, waardoor de tweedeklasser uit Aalst zich mag opmaken voor nacompetitievoetbal voor promotie naar de eerste klasse.

Met Oostkapelle treft Roda Boys zaterdag een oude bekende. Voor het laatst speelde de ploeg uit Aalst tegen Oostkapelle in het seizoen 2006–2007, destijds nog in de eerste klasse. Op 7 oktober 2006 won Roda Boys met 2-3 in Zeeland dankzij doelpunten van Erwin Verbruggen, Pascal Ippel en Mark van der Meijden. De laatste ontmoeting in Aalst was op 17 maart 2007. Toen was de uitslag 1-1.

Net als Roda Boys is ook Oostkapelle dit seizoen in de tweede klasse actief geweest. De strijd om het kampioenschap in 2E was daarentegen een stuk minder spannend. Oostkapelle eindigde als derde, maar sloot de laatste twee wedstrijden wel allebei verliezend af. De heen- en terugreis van ruim 150 kilometer is zaterdag overigens ook ontegenzeglijk in het nadeel van de Zeeuwen.

Drive
Met negentien doelpunten was Roda Boys-spits Freek van Eembergen dit seizoen van grote waarde. Desalniettemin mist hij zelf het overgrote merendeel van de nacompetitie: "Ik kan er zelf pas in de eventuele finale bij zijn vanwege een familiedag en een weekend weg. Maar Chris (Christian van Aalst, red.) kan het goed opvangen. Ik verwacht dat het gewoon goed komt, hoor. We zitten in een lekkere drive. Ik heb alle hoop dat we de eerste twee wedstrijden winnen."

Glimlachend: "En dan schiet ik ons in de finale wel naar de eerste klasse."

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >