Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Rode kaart VVAC-trainer Ton Heijstek geseponeerd

03 nov 2015, 20.15Nieuws
Trainer Ton Heijstek is na de verloren derby tegen Streefkerk opgestapt bij VVAC. (foto: Rick den Besten)

OTTOLAND - VVAC-trainer Ton Heijstek wordt niet gestraft naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg na afloop van de veelbesproken competitiewedstrijd tegen HSSC'61 (2-2). Heijstek werd door de tuchtcommissie vrijgesproken.

Scheidsrechter Tirions strooide in het duel tussen VVAC en HSSC'61 eenzijdig met gele kaarten en legde de sportieve wedstrijd al vroeg stil voor een afkoelingsperiode, terwijl daar geen enkele aanleiding toe was. Na afloop gaf hij rood aan VVAC-trainer Ton Heijstek.

'Ik heb hem verteld dat het ongetwijfeld niet zijn beste wedstrijd was en daarom wenste ik hem dat het volgende week beter zal gaan', verklaarde Heijstek destijds. Tirions zette echter hele andere bewoordingen in zijn rapport. De tuchtcommissie acht dit echter niet bewezen en heeft de rode kaart geseponeerd.

Opgelucht
"Het recht heeft gezegevierd", aldus Ton Heijstek. "Er zijn mij dingen in de mond gelegd die ik heb niet heb gezegd. Daar was ik erg van onder de indruk, vandaar mijn grote opluchting toen vandaag de uitspraak binnenkwam."

VVAC ging dus met succes in beroep tegen de rode kaart. Ook vanuit het bestuur van HSSC'61 werd, voor wat uit de dug-out van VVAC zou zijn gezegd, een ontlastende verklaring ingediend.