Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Ronald Klinkenberg terug bij DCV

04 jan 2015, 17.11Nieuws

KRIMPEN A/D IJSSEL – Ronald Klinkenberg keert terug op het oude nest. De trainer kwam afgelopen week een tweejarig contract overeen met het bestuur van de ambitieuze tweedeklasser.

De mededeling van voorzitter Siemen de Wilde werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst met applaus begroet in de kantine. Klinkenberg, die in het seizoen 2008-2009 opstapte na een conflict met het toenmalige bestuur, speelde tien seizoenen in het eerste elftal van DCV en was vervolgens zes jaar trainer van de rood-zwarten.

Hij voldeed naadloos aan het profiel van de technische commissie. Clubmanager Hans Scheffer stelde daarin dat DCV zocht naar een man, die de club goed kende en bereid was tijd en energie te investeren in de jonge talenten. Uiteindelijk ontving DCV na de bekendmaking van het vertrek van Raymond Kraaijbeek 19 sollicitatiebrieven en werden 6 kandidaten geselecteerd voor een gesprek.

Geschikt
Woensdag was DCV rond met Klinkenberg, maar net is als in voorgaande jaren werd de naam van de nieuwe oefenmeester pas op de nieuwjaarsreceptie aan de leden bekend gemaakt. ,,We zijn blij met Ronald Klinkenberg”, meldde voorzitter De Wilde. ,,Hij heeft veel ervaring en straalt ambitie uit. In onze ogen past hij prima bij de huidige selectie, waarmee we op termijn willen doorstoten naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Ronald is de geschikte persoon om DCV daar naar toe te leiden.”

Klinkenberg was de afgelopen seizoenen achtereenvolgens werkzaam bij eersteklasser Nieuwerkerk en topklasser Capelle. Hij zat sinds anderhalf jaar zonder club en staat te popelen om weer in het Waalplantsoen aan de slag te gaan.

Pieter van der Laan