Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

RV Round-Up #13: Haastrecht passeert grens 100 goals, RKVSC maakt switch

03 apr 2018, 11.49Nieuws

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug en vooruit op unieke series, gebroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. In de week waarin Nieuw-Lekkerland net geen recordzege onder leiding van trainer Ronald Hulsbosch boekte, werd tevens bekend dat RKVSC komend seizoen overstapt van de zondag- naar de zaterdagtak. Daarnaast ook aandacht voor Haastrecht, dat als eerste van alle clubs uit het RV-gebied de magische grens van 100 goals passeerde.

Want door de negen doelpunten bij Haastrecht – ASW (6-3) werd er in de twintig duels van de zondagderdeklasser voorlopig exact 100 keer gescoord. Geen enkele club slaagde er voorlopig in om die barrière te breken. Het dichtst in de buurt komen de andere Lek- en IJsselclubs Gouderak (12v-85t, 97) en Bergambacht (71v-21t, 92).

Koploper in 2F, Almkerk, staat op die ranglijst ruim onderaan. In hun achttien duels vielen tot op heden pas 41 goals in totaal (30v-11t).

Top-5 clubs met de meeste goals in totaal
Haastrecht, 100 (62-38)
Gouderak, 97 (12-85)
Bergambacht, 92 (71-21)
Lekvogels, 91 (54-37)
Dussense Boys, 91 (43-48)

Top-6 clubs met de minste goals in totaal
Almkerk, 41 (30-11)
DCV, 46 (14-32)
HRC’14, 48 (27-21)
De Zwerver, 51 (32-19)
NOAD’32, 51 (39-12)
SVS’65, 51 (21-30)

Net geen recordzege Nieuw-Lekkerland
Met 35 treffers voor en 30 tegen bezet Nieuw-Lekkerland in dat klassement een mooie plek in de middenmoot. Van die 35 goals werden er afgelopen zaterdag liefst zes gemaakt. De zaterdageersteklasser had geen enkele moeite in en tegen Nieuwenhoorn: 0-6. Het betekende desondanks net geen recordzege voor de club sinds Ronald Hulsbosch er aan het roer staat (2014/15). Alleen tegen Klundert werd op 13 september 2014 ruimer gewonnen: 7-0.

Embedded rich media on Twitter


 

GVV’63 eindigt met acht man
Twee klassen lager eindigde GVV’63 in het paasweekend met slechts acht man tegen koploper NOAD’32 (0-1). Op precies diezelfde dag vielen er ook bij LRC – Woudenberg drie rode kaarten, die overigens stuk voor stuk voor de bezoekers waren. Ook tijdens Benschop – Lopik (3-1) werd eerder dit jaar drie maal een rode prent getoond, net zoals dat bij Lopik tegen Voorwaarts (5-0) eind vorig jaar ook al het geval was. Geheel uniek was de kaartendrift van de ploeg uit Gameren dus niet.

RKVSC switcht naar zaterdagtak
In het zondagvoetbal is RKVSC ondertussen bezig aan zijn laatste duels in het zondagvoetbal. De vijfdeklasser uit Velddriel maakte afgelopen week bekend komend seizoen definitief op zaterdag te zullen gaan spelen. Daarmee zijn zij niet de eerste club uit het RV-gebied die een switch qua speeldag maakt.

Eerder dit seizoen koos ook Gouderak daar al voor, terwijl ook Rhelico sinds dit jaar in de zaterdagafdeling actief is. Het Gorinchemse Raptim koos aanvankelijk voor zondag- in plaats van zaterdagvoetbal, maar slaagde er niet in om een representatief elftal op de been te brengen.

Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Leendert Kamsteeg

Assistent-webmaster. Bureauredactie. Ook inzetbaar als verslaggever. Mail Leendert >
Lees meer over : RV Round-Up, vv Haastrecht, RKVSC