Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Sfeer is ook belangrijk bij HHC’09

26 aug 2011, 09.34Nieuws

HEUSDEN/HERPT - Volgens de broers Colin en Karlo Eijkemans is het gezellig bij HHC’09, maar gaat de knop op tijd om om serieus met de wedstrijd bezig te zijn. De ploeg gaat dit seizoen ‘uiteraard’ voor handhaving in de vierde klasse.

Het seizoen 2010-2011 was er een met twee gezichten: voor de winterstop stond HHC’09 nog in de top-vijf van de competitie, aan het einde van de rit bleef daar niet meer dan een tiende plaats van over. “Wellicht hebben andere ploegen ons eerst wel onderschat”, denkt middenvelder Colin Eijkemans (29). “Maar we hebben ook veel werklust en inzet getoond.” In het nieuwe jaar was het elftal van trainer Rob Robben misschien wel teveel gewend aan de luxe van het spelen op de helft van de tegenstander en was het kwetsbaar in de omschakeling, waardoor punten werden verloren. HHC’09 hinkte op twee gedachten, aldus Karlo Eijkemans (26). “Of je zakt in en countert of je probeert vierdeklasse waardig mee te voetballen.”

De broers hopen voor aankomend seizoen weer op dat laatste en ondanks dat de selectie slechts twee nieuwe spelers kent (Ronnie van Dijk en Nigel van der Koppel kwamen over van Wilhelmina’26), moet lijfsbehoud opnieuw mogelijk zijn. “We gaan uiteraard voor handhaving”, klinkt het in koor. En om dat doel te behalen kan de trainer bogen op hechte en gezellige spelersgroep. Afgelopen zomer trokken verschillende spelers op eigen initiatief op de fiets door de Drunense Duinen om de conditie op peil te houden en tijdens de wedstrijden mag een ‘loei’ van een radio niet ontbreken in de kleedkamer. “Dat spreekt boekdelen wat betreft de sfeer”, zegt Colin. “De voorbereiding van een wedstrijd is altijd gezellig, maar daarna zijn we serieus met de wedstrijd bezig.” Karlo is het daarmee eens. “Het resultaat staat uiteindelijk voorop, anders voetbal je niet in de selectie.”