Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Sleeuwijk en Sparta'30 willen geslaagde start een vervolg geven

11 okt 2018, 12.00Nieuws
Bart Stoutjesdijk Fotografie

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Zaterdag 13 oktober staat er in het Land van Heusden en Altena weer een derby op het programma. In Andel gaan Sparta’30 en Sleeuwijk uitmaken wie de geslaagde seizoensstart een vervolg kan geven. Beide ploegen zijn nog ongeslagen, al zal Sleeuwijk zoals altijd met een zekere angst naar Andel afreizen.

Beide rivalen moeten elkaar op het scherp van de snede gaan bekampen om mee te blijven doen in de kop van de ranglijst, dat staat wel vast. Bij winst wipt Sparta’30 over Sleeuwijk heen, dus kan het wel eens gaan spoken op het sportpark Jan Cleassen.

In de tweede divisie moet Kozakken Boys laten zien dat het lek nu boven is. HHC Hardenberg moet bij de strot gegrepen worden op De Zwaaier om verder uit de gevarenzone te komen.

Bij Achilles Veen kan nu wel worden gesproken van een tegenvallende seizoenstart na drie nederlagen op rij. Willen de Veeners nog ambities koesteren, dan zullen er zaterdag bij en tegen Rijnvogels daden moeten worden getoond.

1C
In de eerste klasse heeft Almkerk een goedmaker nodig voor de nederlaag tegen VVGZ. Makkelijk zal dat echter niet worden bij Oranje Wit. Ons advies is er direct op te klappen en spits Christian Perrier aan de ketting te houden. Het wordt naar boven springen of naar onderen kijken voor de equipe van trainer Robert Roest. Bij GRC 14 is de kracht nog niet helemaal duidelijk. Het afgelopen seizoen won de combinatie uit Giessen en Rijswijk verrassend van LRC. Of dit zaterdag op sportpark Almbos weer gaat gebeuren, is koffiedik kijken.

2F
Woudrichem is de verrassende koploper in de tweede klasse F. De manschappen van trainer Piet Saaman doen het wel op z’n Italiaans met drie keer 1-0 winst. Dat is ook de verwachting zaterdag bij en tegen Pelikaan. Wilhelmina’26 zal met een goed gemoed aantreden tegen Drechtstreek na de eclatante 0-4 bij NOAD’32 afgelopen zaterdag. De waarschuwing dat Drechtstreek van een ander kaliber is, moet wel ter harte worden genomen. NOAD’32 mag gaan proberen het gemoed op te vijzelen bij Papendrecht. Hetzelfde geldt voor Altena na het verlies bij Woudrichem. Het wordt wel oppassen voor een zeperd bij het stevige Heukelum.

3D
In de derde klasse doet GDC goed mee in de top van de ranglijst. De zwakke hekkensluiter RFC moet in Eethen geslacht kunnen worden met ruime cijfers.

Zondag
Op zondag moest Be Ready de eerste veer laten bij Blauw Wit’81. Tijd om de scherpte wat op te vijzelen in Hank tegen RFC. Dussense Boys heeft op dat gebied ook wat goed te maken bij en tegen DIA. HHC’09 moet de scherpte houden tegen het te pakken WSJ om de ongeslagen status vast te houden in Heusden.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >