Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Spanning stijgt naar climax in 3D: topper tussen GDC en Sleeuwijk

16 mei 2019, 07.34Nieuws
Bart Stoutjesdijk Fotografie

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De spetters zullen er vanaf vliegen komend weekend in het Land van Altena. Waar het zeker raak zal zijn, is bij de derby tussen GDC en Sleeuwijk. Een heuse topper gezien de belangen in de titelrace.

GDC is met een ongeslagen reeks na de winterstop inmiddels opgerukt naar de tweede plaats en voegde zich in het rijtje titelkandidaten. Sleeuwijk voerde lang de ranglijst aan, maar viel na de winterstop wat terug. De manschappen van Pieter Tuns hervonden zich vorige week precies op tijd in de topper tegen SC Everstein en voeren nu de ranglijst weer aan. Echter SC Everstein, HSSC’61 en GDC hijgen in de nek op drie punten. De ontknoping wordt dan ook een echte climax en GDC tegen Sleeuwijk wordt dus een waar voetbalgevecht.

Kunnen de Sleeuwijkers de onstuimige Eethenaren van zich af houden is zaterdag de vraag op het sportpark in Eethen. Thuisclub GDC zal tot het bot geladen zijn en wil zich niet meer laten afhouden van een prijs. Dat wordt dus wat zaterdag. De strijd barst los om 14.30 uur in Eethen.

Kozakken Boys
In de tweede divisie is Kozakken Boys nog in de strijd om de derde periodetitel binnen te halen. Bovendien willen de Werkendammers nog naar de top drie. Het duel op De Zwaaier zaterdag tegen Kon. HFC is daarbij van eminent belang om de doelstellingen te halen. De wedstrijd op De Zwaaier begint om 18.00 uur.

In de hoofdklasse speelt Achilles Veen tegen Volendam.

Boeiender is het in de eerste klasse C, waar GRC 14 nog probeert te ontsnappen aan de nacompetitie voor degradatie. Dus is het na de winst bij Almkerk zaterdag tegen WNC in het Almbos ook alle remmen los. Wellicht kan Almkerk, dat nog niet helemaal veilig is, een handje helpen door bij VVGZ de winst te pakken.

2F
In de tweede klasse F is het ook superspannend. Wat dacht u van de derby Altena tegen Woudrichem? De thuisclub lonkt nog stiekem naar de derde periodetitel en Woudrichem is op jacht naar een vervangende periodetitel en moet dus de vierde plaats op de ranglijst vasthouden of verbeteren. Daarnaast staat de burentwist tussen Wilhelmina’26 en NOAD’32 op het programma. Met name NOAD’32 zal geladen zijn om nog van de laatste plaats af te komen.

In Andel zal Sparta’30 in de derde klasse eens uit de slof moeten schieten tegen Haaften om de vrije val van de laatste weken te stoppen.

Zondag
Op zondag kan de wedstrijd van Be Ready tegen Blauw Wit’81 wel eens de ontknoping geven in de vierde klasse voor de titel. RFC moet dan wel verliezen of punten verspelen bij DIA. De Hankenaren moeten het anders laten afhangen van de slotwedstrijd bij uitgerekend RFC. Dussense Boys treedt aan bij en tegen Berkdijk en moeten de punten op kunnen rapen.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >