Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Sparta'30 probeert aan te pikken bij subtop 3e klasse D

22 mrt 2019, 07.58Voorbeschouwing
(foto: Jan Noorlandt)

LAND VAN ALTENA – Komend weekend gaat de zon weer schijnen na een paar stormachtige en natte zaterdagen en zondagen. Sparta’30 moet de borst wel nat maken. De Andelnaren krijgen het nog in de titelrace zijnde SC Everstein op bezoek. De laatste keer in Everstein scheelde het niet veel. Bovendien kan Sparta’30 bij winst nog een partij mee gaan spelen in de derde periode en misschien nog aanpikken bij de subtop in de derde klasse. Genoeg motivatie voor de thuisclub dus om er vol in te gaan.

In de tweede divisie lijkt Kozakken Boys niet meer te stoppen. De Werkendammers zijn al acht wedstrijden ongeslagen. Dus zal er genoeg vertrouwen zijn om zaterdag op De Zwaaier ook Excelsior Maassluis te kraken.

GRC 14 en Almkerk
In de eerste klasse wordt het tijd dat GRC 14 punten gaat pakken om niet verder in de degradatieperikelen te raken. Een positief resultaat zaterdag bij het in vorm zijnde Oranje Wit is echter geen sinecure. Almkerk is er ook nog niet helemaal na het 1-0 verlies tegen WNC. Winst zaterdag tegen het sterke Nieuw-Lekkerland brengt handhaving weer een stap dichterbij.

2e klasse F
In de tweede klasse F staat de derby tussen NOAD’32 en Woudrichem op het programma. Het kan een leuk potje worden op het Korenzand. De Wijk en Aalburgers zullen de laatste reddingsboei willen grijpen om van de laatste plaats af te komen. Het koppige Woudrichem wil na de verrassende winst tegen Roda Boys echter doorhalen om nog aan te sluiten bij de subtop in de tweede klasse en zich te roeren in de derde periode. Wilhelmina’26 wil dat ook nog, maar zal dan met het de laatste weken wat minder draaiende Pelikaan af moeten rekenen. Altena zal het ook niet makkelijk krijgen bij het sterk oprukkende EBOH.

3e klasse C
In de derde klasse D worden de kaarten de komende weken ook geschud. Sleeuwijk moet de kansen op de titel hoog kunnen houden tegen GVV’63. Bij GDC tegen Vuren kan de wedstrijd twee kanten op vallen. De gasten uit Vuren willen ontsnappen aan degradatie, maar de Eethenaren willen nog wat omhoog op de ranglijst. 

Zondag
Op zondag zijn de beslissende weken aangebroken voor koploper Be Ready. Achtervolger RFC blijft nog in het spoor van de Hankenaren. Een flinke overwinning op het zwakke Berkdijk kan bij Be Ready het gemoed opfrissen, aangezien RFC het zwaarder zal krijgen in de derby tegen Right’Oh. Dussense Boys zal moed geput hebben uit het gelijke spel tegen RFC afgelopen zondag. Een driepunter tegen concurrent op de ranglijst Raamsdonk is belangrijk. Het zal de Dussenaren een veiliger gevoel geven.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >