Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

SteDoCo-Ajax bij Sportlust'46 in Woerden

02 jun 2014, 19.15Nieuws

WOERDEN/HOORNAAR - De nacompetitiefinale om een Topklasseticket tussen SteDoCo en de amateurs van Ajax wordt zaterdag 7 juni bij Sportlust'46 in Woerden gespeeld. Dat heeft de KNVB bepaald, nadat de clubs er onderling -na twee dagen overleggen- niet uitkwamen.

SteDoCo en Ajax wilden spelen op een locatie tussen Hoornaar en Amsterdam, waarbij SteDoCo een voorkeur had voor 'echt' gras en Ajax voor kunstgras. Hierop werd de KNVB gevraagd de knoop door te hakken.

Dit is maandag gebeurd. Sportpark Cromwijck van Sportlust'46 aan de Waardsedijk 31 in Woerden is als locatie aangewezen. Er wordt om 14:30 uur op natuurgras afgetrapt. SteDoCo is de thuisspelende ploeg en mag dus in het vertrouwende zwartrood spelen.

Blij
“Over de beweegredenen waarom voor Sportlust’46 is gekozen, wil de KNVB niets zeggen. Maar wij zijn er wel bijzonder blij mee”, aldus SteDoCo-bestuurslid Jan den Hartog.

“Voor aanstaande zaterdag worden temperaturen verwacht richting de 30 graden. In onze ogen zullen beide teams op een natuurlijke ondergrond minder last hebben van die hoge temperaturen. Verder speelt Ajax haar thuiswedstrijden op De Toekomst ook op echt gras, dus begrepen wij de drang naar kunstgras niet echt”, legt Den Hartog desgevraagd uit.

“In de herfst, na een slecht voorjaar of bij onstabiele weersvoorspellingen hadden wij de keuze voor het spelen op kunstgras kunnen billijken."

Niet voor niets
SteDoCo werd dus op haar wenken bediend. “Onze inspanningen zijn niet voor niets geweest. Wij zijn tevreden en blij. We spelen overigens officieel thuis en dat betekent dat we in ons eigen vertrouwde zwart-rood mogen aantreden”, besluit Den Hartog.