Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

SteDoCo hervat competitie met topper

22 jan 2015, 07.00Nieuws

ALBLASSERWAARD - Hoofdklasser SteDoCo krijgt bij de hervatting van de competitie meteen een flinke kluif voor de kiezen. Runner-up Achilles Veen is de tegenstander.

Veen telt slechts één punt minder dat de koploper uit Hoornaar. Beide ploegen kunnen dus een goede slag slaan.

Nieuw-Lekkerland moet de koppositie in 1C kunnen handhaven, aanmgezien hekkensluiter Klundert de tegenstander is. Het gevaar van onderschatting ligt echter op de loer. Alblasserdam ontvangt Oranje Wit en Sliedrecht moet zich kunnen ontdoen van Heerjansdam, dat voor het eerst deze competitie onder leiding staat van Richard Mank (ex-De Zwerver).

Debuut De Boon
In de westelijke 2e klasse verdedigt Papendrecht de koppositie tegen Piershil. Plaatsgenoot Drechtstreek krijgt het op papier bij Neptunus-Schiebroek een stuk zwaarder.

In 2F treft GJS het verrassende GDC. Aan de ploeg uit Dalem om te laten zien dat GDC met de tweede plaats misschien wel boven z'n stand leeft. Theo de Boon zit -in competitieverband- voor het eerst op de bank bij sv Meerkerk. Met GRC 14-uit ziet hij zich niet voor de gemakkelijkste opgave gesteld. Interim-coach Knook van De Zwerver zal tegen het laaggeplaatste Unitas hoe dan ook voor drie punten gaan. Bij Delta Sports - Hardinxveld zal het krachtsverschil vermoedelijk gering zijn.

Spanning
In 3C is de spanning zowel in het linker- als in het rechterrijtje voelbaar. SC Everstein jaagt op de tweede periodetitel, terwijl Peursum gaat proberen één van de laatste strohalmen te grijpen om niet nu al in een uitzichtloze positie te geraken. Ameide krijgt het zwaar bij het makkelijk scorende Heukelum en VVAC -dat in de winterstop vriendschappelijk andermaal niet verloor- kan vol aan de bak tegen titelkandidaat Altena. De vraag is of Groot-Ammers de gelederen gesloten kan houden na de commotie over het aangekondigde afscheid van trainer Ron Vlot. De geelzwarten spelen op Molenburg tegen de streepjes van SVW. Arkel moet in staat worden geacht op eigen veld voor een verrassing te zorgen tegen Sleeuwijk.

De Alblas staat keurig in de middenmoot van de westelijke 3e klasse. Bij SSS zal positieverbetering niet meevallen.

Weinig illusies
Schelluinen gaat z'n hoge positie in 4D verdedigen bij Vianen. Hekkensluiter Lekvogels zal zich tegen nummer 3 MVV'58 weinig illusies maken, terwijl HSSC'61 er op aast opponent Brakel op de ranglijst te passeren. Voor Raptim geldt tegen Kerkwijk hetzelfde.

In de westelijke 4e klasse mag Streefkerk geen problemen hebben met Oudewater. Voor SV Noordeloos liggen er tegen Dilettant absoluut mogelijkheden.

Unitas naar Zeeland
Unitas-zondag gaat in Middelburg bij Zeelandia op jacht naar positieverbetering. Dat zal een hele toer worden, want het onderlinge verschil is negen punten in het voordeel van de Zeeuwen.

Lees meer over : Alblasserwaard, voorbeschouwing