Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

SteDoCo strikt Godeken als vervanger Netten

14 aug 2014, 12.07Nieuws

HOORNAAR – Op de valreep heeft hoofdklasser SteDoCo zich nog weten te versterken met een middenvelder. Giovano Godeken (24) komt over van eredivisionist FC Dordrecht.

“De overschrijvingsformulieren zijn nog niet ingediend en dus hebben we ook nog geen officieel groen licht van de KNVB. Maar we gaan er wel vanuit dat het allemaal goedkomt”, aldus bestuurslid en voorzitter Stichting Voetbalpromotie SteDoCo Johan van der Werken.

Nick Netten
“Giovano is een welkome versterking, want onlangs heeft Nick Netten aangegeven vanwege privéomstandigheden voorlopig even niet te willen voetballen. Doodzonde, want Nick is een goede speler; niet in de laatste plaats omdat hij inzetbaar is op verschillende posities in de achterhoede en op het middenveld.”

Maatschappelijke carrière
Netten raakte net na de winterstop in een oefenpartijtje tegen FC Lienden geblesseerd en speelde in februari zijn voorlopig laatste wedstrijd voor SteDoCo. “Over drie, vier weken nemen we weer contact met hem op en horen we wat zijn definitieve beslissing over zijn voetbaltoekomst zal zijn. Met Giovano hebben we in ieder geval een goede vervanger. Recent meldde hij onze trainer dat hij van plan was te kiezen voor een maatschappelijke carrière en wel trek had in een overstap naar SteDoCo.”

Godeken genoot zijn opleiding bij de jeugd van Feyenoord. Vervolgens vertrok hij naar de amateurs van Spartaan‘20. In 2009 verliet de Rotterdammer die club en maakte hij de overstap naar de beloften van RBC Roosendaal, om een jaar later een buitenlands avontuur aan te gaan bij MFK Ružomberok in Slowakije. In de zomer van 2012 meldde hij zich, na nog een jaartje bij zondaghoofdklasser FC Boshuizen uit Leiden te hebben gespeeld, bij FC Dordrecht.

Volendam
Komend seizoen wordt de middenvelder herenigd met zijn voormalige Dordtse trainer Virgil Breetveld. Ongetwijfeld zal Godeken komend weekend nader kennis maken met zijn nieuwe ploeggenoten, als SteDoCo afreist naar Volendam.

“De selectie vertrekt op vrijdag en speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen de beloften van Volendam. Later op de dag gaan we met z’n allen varen op het IJsselmeer en een hapje eten op d’n Dijk”, besluit Johan van der Werken. “Vervolgens staan er drie bekerwedstrijden op het programma en gaan we begin september weer naar Volendam voor de eerste wedstrijd van de competitie.”

Theo Sprong