Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Stefan Bakker (De Alblas) is klaar met de meubelboulevard!

20 feb 2019, 11.56Nieuws
(Richard van Hoek Fotografie)

OUD-ALBLAS - Dynamiek, diepgang en scorend vermogen; Stefan Bakker wil zijn sterke punten graag weer laten zien na herstel van een hamstringkwetsuur.

"Normaal gesproken dient een hamstringblessure zich in één keer aan. Je trekt een sprint en dan gebeurt het", weet De Alblas-voetballer Stefan Bakker. "Je voelt een steek en het is klaar."

Heup
"Bij mij ging het echter anders, de kwetsuur sloop er als het ware in. Elke keer probeerde ik met massage de klachten te laten afnemen, maar echt vrij in mijn bewegingen voelde ik me niet meer. Toen de spier in de wedstrijd tegen Arkel wéér opspeelde, besloot ik een periode rust te nemen. Na een week of acht verscheen ik weer op het trainingsveld. En raad eens wat er gebeurde: opnieuw last! Voor mij een reden om naar een chiropractor te gaan met wie ik goede ervaringen had. Hij zei: 'Loop eens een stukje door de kamer'. Direct daarna kwam hij met zijn diagnose: mijn ene heup bleek lager te liggen dan mijn andere en dat veroorzaakte volgens hem de hamstringklachten. Hij zette vervolgens de boel weer 'recht' . De donderdag er na stond ik weer op het veld. Zonder pijn. Zonder bewegingsbeperking. Sindsdien bereid ik me voor op mijn rentree in het eerste elftal."

Wie Stefan Bakker een beetje kent weet dat hij nauwelijks kan wachten om weer zijn meters te maken in het groen-rood van De Alblas. "Die weken aan de zijlijn waren om gek van te worden", verzucht hij. "Ik ben een type dat niet kan stilzitten. Ik móet mijn energie kwijt. De enige die blij was met mijn voetbalinactiviteit was mijn vriendin. Ze kreeg me zover dat ik een paar op zaterdag ben mee geweest naar een meubelboulevard. Ik deed het met liefde als we maar vóór 15.00 uur terug waren, want ik wilde mijn maten zien voetballen."

Aderlating
Erg vrolijk kan Stefan Bekker van die verrichtingen niet geworden zijn. De Alblas maakt een wat flets seizoen door in de derde klasse C en lijkt genoegen te moeten nemen met een eindklassering in de middenmoot. Toch een tikje teleurstellend voor een kwalitatief heel behoorlijk team dat ten opzichte van vorig seizoen aardig intact is gebleven.

"Het vertrek van onze twee backs Walter Heijkoop en Rianto Vrutaal is een flinke aderlating gebleken", geeft Bakker één reden voor de tegenvallende prestaties. "Daarnaast zijn we in de breedte net niet sterk genoeg. Versterkingen uit het tweede halen is ook geen optie, want dat elftal zit ook al niet erg dik in zijn spelers en hangt in de onderste regionen van de zijn afdeling. Kortom, we moeten het met deze spelersgroep doen in een competitiepoule met alleen maar teams die aan elkaar gewaagd zijn."

"De Alblas ervaart dat elke week. Je moet alles geven om punten te pakken. Zelfs tegen staartploeg Unitas is het geen zekerheidje dat je wint. Laten we hopen dat we in de derde periode in een flow terechtkomen en ons plaatsen voor de nacompetitie. In dat geval is het seizoen geslaagd. En lukt dat niet, dan is het simpelweg jammer. Mijn plezier in voetbal zal er niet onder leiden. Dat komt omdat deze sport voor mij zo veel meer is dan een paar keer per week tegen een bal aan trappen. Ik ben hier vanaf mijn pupillentijd kind aan huis en heb hier veel vrienden zitten. Dat zijn óók dingen die mee tellen."

Pendelen
Nog plezierverhogender werkt een terugkeer in de hoofdmacht van de Souburgh-club. Een fitte Stefan Bakker is namelijk precies wat het elftal van trainer John den Dunnen nodig heeft. Als aanvallend ingestelde centrale middenvelder geldt hij als de dynamische motor en vormt hij een perfect tandem met spits Richard van den Berg.

"Ik pendel graag tussen middenveld en aanval", glimlacht Stefan Bakker. Met Richard werkt dat ideaal. Hij is als geen ander in staat een balletje vast te houden en me op maat te bedienen als ik er 'overheen' kom. Zo scoor ik mijn typische 'Stefan Bakker-doelpunten'. Meestal zijn dat intikkers of frommelgoals en altijd in het zestienmetergebied. Treffers van daarbuiten maak ik zelden. Ik hoop weer snel speelminuten te mogen maken. Nee, komende zaterdag ben ik zeker nog niét van de partij, maar dat heeft te maken met een vakantie. 9 maart is de eerstkomende wedstrijd. Dan wil ik er staan."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >
Lees meer over : Stefan Bakker, vv De Alblas