Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Stefan Storchart (GDC) terug na lange schorsing: 'Dit gaat mij niet meer gebeuren'

13 mrt 2019, 07.07Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

EETHEN - Voor Stefan Storchart is het seizoen eigenlijk pas na de winterstop begonnen. De rechteraanvaller probeert zich na een lange schorsing terug te knokken in het vlaggenschip van GDC.

Na een schorsing van drie maanden en een enkelblessure kan Stefan Storchart zijn voetbaltas weer inpakken om van nut te zijn voor GDC. De GDC-er wil een vervelende tijd na de gebeurtenissen in de laatste wedstrijd bij BLC afgelopen seizoen achter zich laten en zijn acties rechts voor in de aanval weer laten zien.

Bespuugd
Wat gebeurde er in Den Bosch? Na afloop van de wedstrijd tegen BLC raakten Stefan Storchart en Wesley v/d Wardt betrokken bij een opstootje met supporters van BLC. “We werden door die supporters bespuugd en uitgescholden en toen ging de knop even om”, aldus Storchart. In het tumult sneuvelde ook nog een ruit.

Aanvankelijk leek het voorval in de doofpot te verdwijnen, maar de zaak kwam toch bij de KNVB terecht. Die wees Stefan Storchart en Wesley v/d Wardt van GDC als zondebokken aan. De eerste kreeg een schorsing van drie maanden aan zijn broek en de tweede een schorsing van zes maanden.

Taakstraf
Het thuisfront was er niet blij mee, vertelt de 26-jarige in Eethen woonachtige Storchart. Van de club kreeg hij een taakstraf. “Ik moest het ballenhok gaan schilderen. Het was de eerste keer dat ik me zo had laten gaan. Ik ben blij dat ik er weer bij ben, je mist het voetballen toch wel. Ik ben wel bij het eerste betrokken gebleven en ging ook alle wedstrijden kijken en trainde volop mee. Ook werden er een paar oefenwedstrijden voor ons geregeld. Ik heb ook geen momenten gehad, dat ik dacht om er mee te kappen, al begon het op een gegeven moment wel te vervelen. Het is toch heel anders om langs het veld te staan; je mist drie maanden lang het voetballen. Ik heb er spijt van. Het was stom wat we hebben gedaan. Dit gaat met mij niet meer gebeuren.”

GDC-familie
Stefan Storchart komt uit een echte GDC-familie. Vader Marcel Storchart speelde in het eerste elftal, evenals oom Berry Storchart. Nu vertegenwoordigt Stefan de eer van de familie. Hij doorliep de jeugd in Eethen en debuteerde al vroeg in het eerste elftal op de stek als rechteraanvaller.

“Daar ben ik altijd blijven hangen. Het is een lekkere plek om te spelen. Ik ben een echte rechtsbuiten en heb een goede voorzet. Scoren doe ik niet zoveel. Ik ben meer de man van de assist.”

Met GDC maakte Storchart de opgang mee van de club van de derde naar de eerste klasse. “Het was mooi om mee te maken met twee promoties. Daar voetbal je voor. Het was wel een stapje te hoog voor ons.”

Na een seizoen degradeerde GDC alweer naar de tweede klasse. Ook de tweede klasse was GDC te machtig. De club degradeerde direct naar de derde klasse. Aanvankelijk leek zich ook nog een derde degradatie op rij aan te kondigen, maar GDC wist het afgelopen seizoen het vege lijf te redden.

Naar boven kijken
Dit seizoen ging het aanvankelijk ook niet van een leien dakje. Na de winterstop liet GDC plotseling wel een ander gezicht zien met drie overwinningen op rij en twee gelijke spelen. GDC steeg daarmee naar de zevende plaats op de ranglijst.

“Hoe dat komt is lastig uit te leggen. De laatste jaren halen we na de winterstop wel de punten. Dat is ook nu weer het geval. We kunnen nu naar boven kijken. We hebben ook een prachtige jonge groep en moeten het hebben van het collectief en hard werken. Als we voor elkaar werken, kunnen we hoog eindigen. Aan het begin van het seizoen heb ik ook aangegeven top vijf. Dat kan nog. Ik ga er hard voor knokken om weer belangrijk te zijn voor GDC en de koppen staan de goede kant op”, besluit Stefan Storchart, die staat te popelen om zijn steentje weer bij te dragen.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >
Lees meer over : Stefan Storchart, GDC