Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Sten Pijlman (Nivo Sparta) terug naar oude liefde Brakel

12 mrt 2018, 19.09Nieuws
Sten Pijlman

BRAKEL/ZALTBOMMEL - Brakel heeft voor volgend seizoen Sten Pijlman aangetrokken. De 19-jarige talentvolle aanvaller keert, na een aantal jaren te hebben gespeeld bij Nivo Sparta, terug op het oude nest.

Pijlman begon op sportpark ’t Veer met voetballen en maakte in 2012 de overstap naar de C1 van Nivo Sparta. In 2016 maakte hij op zeventienjarige leeftijd onder trainer Theo van Geffen zijn debuut in het eerste elftal van de club uit Zaltbommel. In het lopende seizoen krijgt de aanvaller minder speeltijd, wat hem bewoog de keuze te maken om te vertrekken bij de tweedeklasser.

Ondanks diverse aanbiedingen van regio-clubs kiest de aanvaller voor een terugkeer naar de vierdeklasser. Met de komst van Pijlman onderstreept de club naar eigen zeggen de ambitie om volgend seizoen mee te doen voor de prijzen.

Rasvoetballer
Brakel-voorzitter Bennie van Veen verheugt zich enorm op de terugkeer van het in Brakel woonachtige talent: “We krijgen er met Sten een echte rasvoetballer bij. In de jeugd heb ik hem altijd zien spelen en toen al vond ik het bijzonder wat voor een kwaliteiten hij op het veld liet zien. Het is een jongen uit het dorp die in de regio flink in de belangstelling stond. Hij heeft zijn gevoel gevolgd en voor Brakel gekozen, omdat hij het helemaal ziet zitten om te kijken of we echt serieus mee kunnen gaan doen.”

Springplank
Ook Pijlman zelf is blij met zijn keuze, al voelt hij zich wel genoodzaakt om de stap uit te leggen: “Het is natuurlijk niet zomaar wat om van een tweedeklasser naar een vierdeklasser te gaan. Maar het is voor mij het belangrijkste dat ik nu gewoon negentig minuten kan gaan voetballen. Bij Nivo heb ik Willem Looijen voor me. Hij is een fenomeen in de spits en heeft ook aangegeven volgend seizoen te blijven. Ik verwacht niet dat ik hem er zomaar uit ga spelen. Ik weet dat ik in potentie de tweede klasse zeker aan kan, maar ik wil gewoon een jaar vlammen, mezelf laten zien. Misschien is het wel een gewaagde stap, maar Brakel is een ploeg met heel veel potentie, die ook heeft uitgesproken dat ze volgend seizoen sowieso voor de prijzen mee gaan doen. Voor mij moet het een ideale springplank worden, want ik heb heel veel persoonlijke ambities.”

Hartstikke blij
De overgang van Pijlman past in de lijn die Brakel voorafgaand aan dit seizoen inzette, door jonge talenten de kans te geven in een eerste elftal te voetballen. Dit tot groot genoegen van Van Veen: “Ik ben er als voorzitter heel blij mee dat er iets gebeurt, dat spelers het aandurven om voor Brakel te kiezen. Nu hopen we dat we de hele groep bij elkaar kunnen houden. Als dat lukt zijn we hartstikke blij.”

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >
Lees meer over : Sten Pijlman, vv Brakel, Nivo Sparta