Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Stijn Ruwaard: 'ASV Arkel stuk sterker geworden'

24 aug 2015, 11.45Nieuws
Stijn Ruwaard (l) vorig seizoen in duel met de ervaren VVAC'er Lars Coerts. (foto: Rick den Besten)

KEDICHEM/ARKEL – Afgelopen voorjaar debuteerde Stijn Ruwaard in de basiself van derdeklasser ASV Arkel. Inmiddels is de 17-jarige verdediger al niet meer weg  te denken uit het keurkorps van trainer Ceton.

“In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Schelluinen viel ik in”, herinnert Ruwaard zich. “Het was een flinke overgang en vooral wennen aan het meer tactische, maar vooral fysieke spel.  In de B'tjes kwam je hooguit één of twee sterkere tegenstanders tegen. Nu is dat precies het tegenovergestelde.”

Maar de jonge rechtsback leerde snel. “Tegen SVW stond ik in de basis en durfde ik de bal al te vragen om vervolgens een aanvallende actie te ondernemen”, knipoogt de Kedichemer.

Vaste waarde
“Van alle kanten hoorde ik dat de club zich voor het eerst had gehandhaafd in de derde klasse en dat werd als een hele clubprestatie ervaren. Het komend seizoen zijn we er door de komst van enkele spelers een stuk sterker geworden. Maar dat kan ook van de concurrentie worden gezegd. Ik durf dan ook geen serieuze voorspelling te doen. Persoonlijk hoop ik een vaste waarde te worden en uiteindelijk door te groeien naar een meer bepalende positie. Over een andere vereniging denk ik, met respect voor Arkel, nog niet.”

Lees meer over : Stijn Ruwaard, ASV Arkel