Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Streekderby voor Leerdam Sport tegen Nivo Sparta

28 nov 2013, 08.56Nieuws

REGIO LEERDAM – Leerdam Sport speelt zaterdag één van de weinige streekderby’s dit seizoen. Nivo Sparta brengt een bezoek aan Leerdam-West.

De Leerdammers hebben zoals bekend de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Nivo Sparta begint na een moeizame start echter steeds beter te draaien. LRC heeft in dezelfde 1e klasse A titelaspiraties en is het aan zijn stand verplicht in Leusden van Roda’46 te winnen.

Noodzaak
WNC kreeg twee weken geleden een pak slaag bij Everstein, maar herstelde zich in de beker al door Achilles Veen te elimineren. Om ook in de competitie een rol van betekenis te kunnen spelen, is een driepunter tegen Altena noodzaak. Voor de kersverse periodewinnaar Tricht staat er met de wedstrijd tegen Roda Boys een topper op het programma. Everstein moet bij hekkensluiter GDC proberen afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Eerherstel
Herovina leed in de vorige speelronde tegen De Alblas een teleurstellende eerste thuisnederlaag. Tegen Groote Lindt zoekt de ploeg van scheidend trainer Hans Richters eerherstel. ASH pakte tegen Groot Ammers drie gestolen punten. Gezien de gehavende selectie van Gerrit Molenaar zal ook de klus bij VVAC een bijzonder lastige zijn. Heukelum boekte afgelopen week zijn eerste zege van het seizoen, maar tegen negen BVV’ers was dat geen graadmeter. Wellicht dat de ploeg wel aan vertrouwen heeft gewonnen. Tegen middenmoter Good Luck is een zege namelijk broodnodig om aansluiting te gaan vinden met de concurrentie.

Derby
Voor koploper Asperen staat er in de 4e klasse C weer een belangrijke wedstrijd op het programma, met de uitbeurt bij Schelluinen. In het middenmootduel tussen Haaften en HSSC’61 zullen de krachtsverschillen klein zijn. SVS’65 is normaal gesproken een flinke maat te klein voor Arkel, maar wellicht dat een derby onvermoede krachten kan losmaken bij de ploeg van Glenn Calor. Voor Vuren zou een punt bij Streefkerk al een heuse stunt zijn.

Kaarten
In de zondagse 3e klasse C zijn de kaarten duidelijk geschud. Beesd bivakkeert met drie concurrenten onderin. Tegen subtopper DSC zal winst een lastige opgave zijn. Een niveau lager vindt Rhelico juist steeds meer aansluiting bij de kopgroep. Winst bij Alem moet zeker mogelijk zijn.