Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Sturrus benieuwd naar de kracht van Papendrecht

25 okt 2018, 07.08Nieuws
Richard van Hoek Fotografie

PAPENDRECHT - Hoe sterk is Papendrecht? Zelfs trainer Johan Sturrus kan geen allesomvattend antwoord geven op die vraag. "Er worden contouren zichtbaar, maar compleet is het plaatje nog niet."

We spreken Sturrus na de 0-3 overwinning va zijn team bij Altena. Een zege die Papendrecht heeft doen stijgen naar de middenmoot van de tweede klasse F.

"Het linkerrijtje dus", glimlacht de man die deze zomer begon aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Ik verwacht dat Papendrecht in de bovenste helft van de ranglijst kan gaan eindigen. We hebben idealiter een prima mix van ervaren spelers en jonge voetballers die steeds nadrukkelijker aan de poort staan te rammelen. Dat is positief. Jammer is alleen dat we vanwege blessures nogal wat spelers moeten missen. Zo kon ik de voorbije weken geen beroep doen op liefst drie centrale verdedigers. Eén van hen - Edinho Goodett - is goed herstellend van een blessure. Bright Adouvi en Nick Kamerling hebben nog wat meer tijd nodig. Bright viel in de eerste competitiewedstrijd uit met een spierblessure en gaat nu voorzichtig denken aan een rentree. Nick Kamerling heb ik zelfs nog geen wedstrijd zien spelen. Het zit die jongen niet mee. Nu kampt hij weer met een dubbele enkelkwetsuur. Daarnaast kunnen we geen beroep doen op Justin Bravenboer. Hij is aan zijn neus geopereerd."

Stappen zetten
Het mag duidelijk zijn: Sturrus houdt zich vooral bezig met 'schuiven' waarbij hij een zo optimaal mogelijke invulling per positie nastreeft. In defensief opzicht gaat hem dat overigens voortreffelijk af. Papendrecht incasseerde met zijn deels 'gelegenheidsdefensie' slechts vier tegengoals in vijf duels.

"En dat waren dan ook nog eens treffers uit stilstaande situaties", zegt hok. "Er is nog geen tegenstander geweest die een veldgoal tegen ons wist te produceren. Dat zegt wel wat over ons team. Ik merk elke training en wedstrijd dat we stappen in de goede richting zetten met elkaar. Zo lukt het steeds beter om in wedstrijdfases over te schakelen van het ene naar het andere systeem. In het begin verliep die overgang nog wat haperend, maar inmiddels zijn we zover dat iedere speler begrijpt wat er in grote lijnen van hem verwacht wordt. Dat is een goede basis om op verder te borduren."

Productiviteit
Wat zeker nog beter kan is de productiviteit, weet Sturrus. "Die ligt op sommige momenten écht te laag. Tegen Brederodes en NOAD'32 kregen we legio scoringskansen, maar wilde de bal maar niet tegen het net ploffen. Daarmee deden we onszelf absoluut tekort. We hadden die twee wedstrijden met wat meer afrondende scherpte allebei kunnen winnen. Nu maakten we het onszelf moeilijk tegen ploegen die zich fanatiek ingroeven en hoopten op een counter."

Nieuwsgrierig
De komende weken zal volgens .Johan Sturrus duidelijk worden waar Papendrecht staat in zijn afdeling. "We krijgen een aantal tegenstanders die hoger op de ranglijst staan en waartegen we waarschijnlijk wat meer aan voetballen toekomen", zegt hij. "Te beginnen met onze thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen Heukelum. Daarna volgen Wilhelmina'26, Roda Boys en Nivo Sparta. Ik ben supernieuwsgierig hoe we het tegen die clubs gaan doen."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >
Lees meer over : Johan Sturrus, vv Papendrecht