Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Talenten Jenner Koek en Danilo Kros breken door op De Roef

30 apr 2019, 11.54Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

SLEEUWIJK - Sleeuwijk kan jaarlijks spelers overhevelen uit de goede eigen jeugdopleiding. Hoofdtrainer Pieter Tuns kan beschikken over talenten als Jenner Koek (17), Danilo Kros (18), Noud Sturhoofd (18) en Sven Nieuwenhuizen (19).

“Wij geven balans aan het team”, stelt Jenner Koek lachend. “Want wij hebben met Pasqualle Verwoerdt en Remko Viveen spelers van ver in de dertig. Het zou voor jonge spelers geweldig zijn om de stap naar de tweede klasse te maken. Dat spreekt nu eenmaal meer aan. Hopelijk keren dan ook spelers die vertrokken zijn bij ons terug. Maar wij zijn er nog lang niet hoor, want er komen nog wat lastige potjes aan.” Sleeuwijk is in 3D in een felle titelrace verwikkeld met SC Everstein, HSSC'61 en GDC; de tamelijk riante uitgangspositie is inmiddels weggegeven.

Koek geniet elke week bij Sleeuwijk. “Rond ons team is alles perfect geregeld. De communicatie is goed. Voor het eerst zijn wij naar Portugal op trainingskamp geweest.”

Bindende factor
Danilo Kros is sinds kort naar de rechtsbackpositie getransformeerd. “Ik speel in de rug van mijn maatje Jenner Koek, die op het middenveld speelt. Ik heb het grootste deel van het seizoen centraal in de verdediging gestaan. Deze nieuwe positie is wel even wennen. Ik hoop op termijn weer centraal achterin te staan. In het nieuwe seizoen komt daar mogelijk weer een plaatsje vrij als Remko Viveen gaat stoppen, hij wordt veertig. Maar die is zomaar niet weg.”

Kros gaat drie keer in de week met plezier naar De Roef. “Dat komt ook omdat wij een gezellig dorpsteam hebben met trainer Pieter Tuns als bindende factor.”