Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Ton Heijstek/Michel Roza nieuw trainersduo Peursum

25 jan 2018, 21.18Nieuws
Ton Heijstek keert komend seizoen na een sabbatical van anderhalf jaar terug op het trainingsveld. (foto: Rick den Besten)

GIESSENBURG - Peursum heeft de opvolging van de naar GVV'63 vertrekkende Denny van Geffen rond. Ton Heijstek gaat met ingang van volgend seizoen in Giessenburg een trainersduo vormen met Michel Roza.

Heijstek geniet momenteel nog van een sabbatical, Roza is de huidige trainer van de B-selectie van Peursum. "Bij Hardinxveld werkten zij destijds samen als trainer-aanvoerder", weet Jan Korevaar, TC-lid bij Peursum. "Ze hebben nog altijd goed contact. Voor de toekomst zien wij in Michel een potentiële hoofdtrainer. Ton wil hem daar graag bij helpen."

Ton Heijstek neemt in 2018-2019 op het sportpark aan de Kerkweg het hoofdtrainerschap op zich en tekent een éénjarig contract. Korevaar: "Wij zijn superblij met dit duo, we hebben er een goed gevoel bij."

Helpen
Heijstek had al eerder contact met Peursum, kort nadat hij was gestopt bij zijn vorige club VVAC. Dat leidde tot niets, want de in Hardinxveld woonachtige ervaren trainer wilde geen concessies doen aan zijn voorgenomen sabbatical.

"Nadat bekend werd dat Denny van Geffen zou vertrekken bij Peursum, werd ik door Michel Roza gebeld. Hij voelt zich nog te onervaren om nu al hoofdtrainer te worden, maar vroeg of ik hem zou willen helpen. Daar stond ik niet onwelwillend tegenover."

Van het één kwam het ander. Heijstek deed mee in de sollicitatieprocedure, had goede gesprekken met de TC en woensdagavond werd er een klap op gegeven. "Het lijkt me erg leuk om Michel op deze manier mee te nemen in het trainersvak, zodat hij straks op eigen benen kan staan."

Vergelijkbaar
Los daarvan heeft Ton Heijstek altijd al een goed gevoel gehad bij de club Peursum. "Als trainer van Hardinxveld kwam ik er graag. Peursum is denk ik goed vergelijkbaar met VVAC. Een leuke regioclub, een selectie van eigen jongens en een mooie accommodatie. Ik zie er dus zeker mogelijkheden. En voor een vierdeklasser voel ik me heus niet te groot", zegt Heijstek, die TC1 op zak heeft.

Toch was het geen a-b-c'tje dat Heijstek zijn sabbatical zou beëindigen. "Ik ben door een aantal clubs gebeld. Vier heb ik er afgewezen, maar ik heb het gevoel dat dit bij me past. Dat bedoel ik naar Peursum, naar Michel en naar de groep toe. Het is een leuke uitdaging. In augustus ben ik er anderhalf jaar uit geweest en is de tijd er weer rijp voor."

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >