Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Topper moet Sliedrecht terugbrengen in kampioensrace

15 feb 2019, 07.00Nieuws
(foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - De laatste kans op het kampioenschap is misschien wat al te dramatisch, maar feit is dat Sliedrecht de topper tegen koploper Sportlust'46 zaterdag 16 februari in elk geval niet mag verliezen. Maar eigenlijk telt alleen winst. In dat geval is de titelstrijd in 1C weer helemaal open.

Nieuw-Lekkerland staat in deze klasse gedeeld derde, onder meer met Montfoort. En laat dat nou net de tegenstander van zaterdag zijn. GJS bungelt nog altijd moederziel alleen onderaan. Het is voor de Dalemers te hopen dat het vizier van stadgenoot Christiaan Perrier (Oranje Wit) zaterdag niet al te scherp zal staan... LRC Leerdam kan er over meepraten.

Quick Boys-SteDoCo
Voor derdedivisionist SteDoCo dient zich de volgende topper alweer aan. In Katwijk is nummer 3 Quick Boys de tegenstander. Quick Boys heeft drie punten meer dan SteDoCo, dus het belang van dit duel is evident.

Papendrecht en Drechtstreek
Papendrecht staat er goed bij in de 2e klasse F. Pelikaan komt op bezoek en dat is de huidige nummer 2. Bij winst komt Papendrecht hoe dan ook in de top-3 van deze sterke klasse terecht. Drechtstreek staat maar net boven de rode streep. De kans op succes bij titelkandidaat Roda Boys lijkt niet zo heel erg groot, maar wellicht dat in Aalst het beste bij Drechtstreek boven komt.

3C
Dan 3C, de klasse die wekelijks bol staat van de derby's. Schelluinen-VVAC is er zo eentje. De belangen zijn duidelijk. Schelluinen doet mee in de titelrace en is kansrijk in de tweede periode, VVAC is er alles aan gelegen boven de rode streep te komen. SVW-De Alblas dan. Een topper als het gaat om de tweede periode. De Zwerver-SV Meerkerk, Ameide-Streefkerk en Alblasserdam-Hardinxveld passen ook naadloos in het rijtje streekontmoetingen. Koploper Arkel ontvangt het zwalkende IFC. Unitas wil het blazoen oppoetsen bij Groote Lindt, maar dat zal op voorhand niet meevallen.

HSSC'61-Sleeuwijk
In 3D is het de vraag of HSSC'61 het thuis lijstaanvoerder Sleeuwijk lastig kan maken.

4C
Peursum is in 4C één van de vele ploegen die mikt op de nacompetitie. De Giessenburgers kunnen zich in dat opzicht tegen FC Bergen geen misstap veroorloven.

4D
In 4D leek Groot-Ammers net voor de winterstop de titel te hebben verspeeld aan Brakel, maar drie wedstrijden verder ziet de wereld er heel anders uit. De runner-up doet weer helemaal mee, maar treft in Hellouw zaterdag wel de ploeg in vorm. ASH doet het uitstekend in de tweede periode. Lekvogels is het even kwijt en aast bij WSV Well op herstel. SV Noordeloos moet de winst op SVS'65 een passend vervolg kunnen geven bij RKVSC.

Unitas-zondag
Unitas speelde afgelopen zondag door een afgelasting niet. RKAVV-thuis moet op Molenvliet te doen zijn voor de manschappen van trainer Rick Adjei.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >