Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Topper voor Herovina tegen GVV’63

03 nov 2016, 07.58Nieuws
Herovina, op de foto in actie tegen Vuren, speelt zaterdag de topper tegen GVV'63. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – In Gameren is zaterdag de wedstrijd tussen GVV’63 en koploper Herovina de absolute topper van dit weekend. Het is een duel in de vierde klasse D tussen de ongeslagen lijstaanvoerder Herovina en de op de tweede plaats staande runner-up GVV’63.

Beide ploegen zijn na een flitsende competitiestart met louter zeges stroever gaan draaien. Herovina voetbalt zeker niet als een overtuigende koploper en zag in de laatste twee duels vlak voor tijd zowel in Vianen als thuis tegen Well een krappe voorsprong tot een gelijkspel verschrompelen. GVV’63 leed vorige week na eerder al een remise in Lexmond thuis tegen een geladen MVV’58 de eerste competitienederlaag. Het zal er zaterdag in Gameren tussen GVV’63 en Herovina om gaan spannen. Misschien wordt Arkel met nu al het minste aantal verliespunten in deze afdeling wel de lachende derde titelkandidaat.

LRC naar Zeeland
In de eerste klasse gaat LRC naar Zeeland. Na vier nederlagen op rij behoort LRC voorlopig tot de ploegen die vooral strijden om degradatieduels te voorkomen. Dat is ver beneden de Leerdamse doelstelling, maar het bezoek aan Kloetinge biedt zaterdag weinig direct perspectief op herstel. Kloetinge is immers thuis nog ongeslagen en won op eigen veld al drie van de vier duels. Of zorgt LRC nu eens voor een aangename verrassing? Daar hoort de slotfase van een duel nadrukkelijk ook bij. Tegen VVGZ, SC Everstein (beker) en Nieuw Lekkerland ging het voor LRC steeds bij een 2-1 voorsprong helemaal of deels mis.

WNC-Zuidland
WNC ontvangt zaterdag Zuidland, waartegen in juni 2014 de promotie naar de eerste klasse werd bewerkstelligd. Met drie punten voorsprong op Zuidland kan WNC in Waardenburg via een nieuwe zege een solide middenmoter blijven. Het zou voor WNC tevens een gunstig begin van de tweede periode zijn. Over de winst van de eerste periode zal binnenkort het restant van de bij een 1-1 stand halfweg gestaakte partij WNC-Heinenoord moeten beslissen, want Heinenoord heeft voor het behalen van die periodeprijs nog één punt nodig.

SV Meerkerk-Tricht
Tricht zal in de tweede klasse in Meerkerk na de kostbare thuiswinst tegen Heukelum het herstel willen voortzetten. Nu treft Tricht het niet dat SV Meerkerk thuis tot nu toe alle vier duels won en daar twaalf van de in totaal dertien punten veroverde. Meerkerk start dus als favoriet. Heukelum staat voorlaatste en wacht in Houten tegen titelpretendent Delta Sports weer een erg zware opgave. Heukelum pakte in uitduels nog pas één punt en zal met een gelijkspel al tevreden zijn.

VVAC-HSSC’61
In de derde klasse C gaat HSSC’61 in weer een uitwedstrijd op bezoek bij VVAC, dat samen met SC Everstein onderaan staat. Na twee mooie zeges zal HSSC’61 de opmars willen voortzetten. Of VVAC, dat alle vijf veroverde punten thuis haalde, dit zal toestaan is echter vers twee. Ook SC Everstein strijdt inmiddels tegen de rode lantaarn. De thuismatch tegen het productieve Drechtstreek wordt in Everdingen lastig. Drechtstreek verloor tot dusverre alleen van koploper Wieldrecht en dus ligt het broodnodige succes voor SC Everstein niet voor het oprapen.

Leerdam Sport-Zuilichem
Leerdam Sport speelt in de derde klasse D weer thuis en nu tegen Zuilichem, dat soms veel scoort maar ook veel tegengoals krijgt. Gesterkt door de mooie stuntzege tegen SVW zal Leerdam Sport weer willen winnen op weg naar de veilige middenmoot. In de omvangrijke staartgroep heeft niet alleen de thuisclub maar ook Zuilichem succes echter dringend nodig. Zuilichem speelde in uitduels al driemaal gelijk doch daar zal Leerdam Sport het nu in eerste aanleg niet voor willen doen.

Asperen en Haaften spelen uit
Middenmoter Asperen lijkt in Sleeuwijk tegen de ongeslagen en schotvaardige thuisclub weinig kans te zullen maken, want Sleeuwijk behoort beslist tot de titelpretendenten. Haaften heeft in Andel tegen het tegenvallende Sparta’30 betere perspectieven, maar Haaften kan zich na de mooie winst op TGG gezien de geringe verschillen onderin deze afdeling overigens zeker ook geen zesde nederlaag in Brabant veroorloven.

ASH-Arkel
ASH en Arkel degradeerden vorig seizoen allebei uit de derde klasse. ASH heeft dit seizoen in klasse 4D niet zoveel ambities en is bezig het team te verjongen. Arkel behoort wel tot de drie grote titelfavorieten en start in Hellouw dus als favoriet. Uitgezonderd een slippertje thuis tegen SVS’65 won Arkel tot nu toe immers alle overige duels. Of is ASH in Hellouw zaterdag tot een stunt in staat?

SVS’65 en Vuren
De inzet van het duel Lekvogels-SVS’65 is in Lexmond de vierde plaats, die momenteel in het bezit van het verrassend goed presterende Lekvogels is. SVS’65 zal na twee zeges echter toch hoopvol afreizen om te pogen naar die vierde plaats op te klimmen. Ook MVV’58, dat zaterdag in deze uit dertien clubs bestaande klasse een week na de stunt in Gameren vrijaf is, aast overigens op deze positie die aan het eind van het seizoen wel eens deelname aan de promotienacompetitie zou kunnen opleveren. Vuren moet thuis tegen de nog puntloze hekkensluiter Brakel na één zege en vier remises eindelijk eens de tweede competitiezege kunnen behalen.

Degradatieduel voor Beesd
Beesd staat in de vierde klasse F voorlaatste en speelt zondag in Tiel tegen hekkensluiter RKTVC een regelrecht degradatieduel. Het hoeft geen betoog dat Beesd deze belangrijke wedstrijd zeker niet mag verliezen, want anders zou Beesd helemaal onderaan komen te staan. Vorig seizoen ontsnapte Beesd slechts via de nacompetitie aan degradatie naar de kelder van het zondagvoetbal en ook nu dreigt het dus weer een benauwde zaak te gaan worden.

Middenmoter Rhelico mist de ware kwaliteit voor aansluiting met de kopgroep in deze vierde klasse. In Lith zal Rhelico zondag zeker merken dat NLC’03 (Norbert Litta Combinatie) zich na een zwakke competitiestart met drie zeges inmiddels flink heeft hersteld. Via minstens een gelijkspel moet Rhelico zondag wel proberen om NLC’03 op de ranglijst onder zich te houden.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >