Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Topper voor Papendrecht, Arkel en De Zwerver vervolgen titelrace

10 mei 2019, 07.12Nieuws
(foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - Nog drie speelronden te gaan in de amateurvoetbalcompetitie, de beslissingen gaan vallen. Zoals in de 2e klasse F, waar zaterdag 11 mei de topper tussen Nivo Sparta en Papendrecht op het programma staat.

Het onderlinge verschil bedraagt drie punten in het voordeel van de ambitieuze club uit Zaltbommel, die bovendien een veel beter doelsaldo heeft. Papendrecht is dus eigenlijk alleen bij de volle winst gebaat. Een even zware als uitdagende opgave.

SteDoCo
SteDoCo wil in het linkerrijtje van de derde divisie eindigen. Een doelstelling die bij winst op laagvlieger Eemdijk weer een stap dichterbij komt.

1C
In 1C geeft Nieuw-Lekkerland de hoop op plaatsing voor de nacompetitie nog niet op. Zaak is dan wel dat er zaterdag van hekkensluiter GJS gewonnen worden. Sliedrecht heeft de focus al op de nacompetitie en de bekerfinale, maar zal normaliter tegen SVL drie punten kunnen bijschrijven.

Drechtstreek
Drechtstreek ontvangt in 2F de derde titelpretendent, Pelikaan. Een mooi affiche, nu de Papendrechters -zo goed als- zorgenvrij zijn en dus vrijuit kunnen spelen.

3C
En dan belanden we weer in 3C. Zoals elke week: spanning en derby's volop. ASV Arkel en De Zwerver vervolgen hun titelrace. Arkel speelt uit tegen Streefkerk, De Zwerver ontvangt VVAC. Drie punten lonken voor de nummers 1 en 2 zou je zeggen, ware het niet dat de Kinderdijkers zich op De Put nog lieten verrassen door VVAC. Ameide doet 'opeens' weer volop mee in de strijd om nacompetitieplaatsing. Dat kan via de derde plaats, maar ook via de derde periode. Schelluinen-uit is op papier wel een lastige halte voor de ploeg van Gert-Jan Westerhout.

Ook SVW aast op de nacompetitie. Dat geldt ook voor tegenstander Alblasserdam, dus ook op Molenburg mag een onderhoudend duel worden verwacht. En dan SV Meerkerk. Inmiddels nagenoeg veilig en 'gewoon' koploper in de derde periode. Met de laagvliegers IFC, Unitas en VVAC nog voor de boeg zal Meerkerk er serieus voor willen gaan. De Alblas wil zich op eigen kracht veilig spelen tegen degradant Unitas en Hardinxveld gaat naar Groote Lindt, dat de laatste weken van de leg is maar de nacompetitie nog wel kan halen.

3D
In 3D staat de topper tussen de koploper Sleeuwijk en SC Everstein op het programma. HSSC'61 zit als nummer 3 op het vinkentouw en kan goed garen spinnen bij een zege op het nog niet veilige SV BLC.

Peursum
Peursum heeft in 4C nog steeds iets om voor te spelen. Met Internos komt er een concurrent voor de derde plaats naar de Giessenburgse Kerkweg.

4D
Groot-Ammers is in 4D in een heftige titelstrijd verwikkeld. Herovina-uit past in de categorie 'lastig', maar dat zou ditmaal wel eens kunnen meevallen. Herovina heeft er namelijk belang dat bij Groot-Ammers de derde periode pakt...

Lees ook:

RKVSC-Lekvogels en Kerkwijk-SV Meerkerk gaan in deze klasse om des keizers baard.

Unitas-zondag
Zondaghoofdklasser Unitas lijkt in en tegen Halsteren de kampioenskansen te hebben vergooid, al weet je het nooit, want het is reuze-spannend in deze klasse. Zelf winnen van Alphense Boys en afwachten wat de concurrentie doet, is het devies.

 

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >