Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Topscorer 'aller tijden' Pasqualle Verwoerdt hoopt laatste seizoen te bekronen met kampioenschap

20 feb 2019, 07.25Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

SLEEUWIJK - Hij moest er lang over doen, maar Pasqualle Verwoerdt heeft zijn record te pakken. De bijna 36-jarige spits werd met 126 treffers de nieuwe topscorer aller tijden bij Sleeuwijk.

Het behalen van het record in het jubileumjaar van Sleeuwijk ging niet ongezien voorbij. Niet alleen was er de vreugde van de wedstrijd tegen RFC, waarin Pasqualle Verwoerdt zijn 126-ste treffer produceerde. Na afloop werd de spits gehuldigd voor zijn mijlpaal.

“Ik heb genoten en wist dat het doelpunt er aan zat te komen. Uiteindelijk was het naast de 5-2 winst tegen RFC een hele leuke bijkomstigheid, dat ik mijn 126-ste treffer noteerde.” Met die treffer haalde Verwoerdt het oude record van 125 treffers uit de jaren zestig van Nol Dekker uit de boeken. “Ik had het niet direct door, maar mijn medespelers wel”, blikt Verwoerdt nog even terug. “Het is absoluut een mooie mijlpaal. Als het zo dichtbij is, is het wel bijzonder dat het ook daadwerkelijk lukt.”

Amersfoort
Eigenlijk is het een wonder, dat Pasqualle Verwoerdt het record heeft gepakt. Verwoerdt was al meerdere keren gestopt met voetballen in het eerste elftal. “Ik ben de laatste tien jaar al twee keer gestopt”, bevestigt Pasqualle. De eerste keer omdat hij in Groningen terechtkwam en de tweede keer omdat hij met zijn Groningse vriendin tussen Sleeuwijk en Groningen ging wonen in Amersfoort. Inmiddels heeft Verwoerdt er zijn gezin met drie kinderen en moet hij het voetballen in Sleeuwijk ook combineren met een drukke baan als sales manager. “Ik heb er met name op de zaterdag nog veel plezier in. Het trainen op de donderdagavond begint me wel zwaar te vallen.”

Uit nood geboren
Toch deed trainer Pieter Tuns voor dit seizoen weer met succes een beroep op de ervaren spits om de leemte in het team door de absentie van Jeffrey Molhoek -die voor zijn werk op Bonaire zit- en de absentie van de zwaargeblesseerde Corjan Slinger op te vangen. “Het is een beetje uit nood geboren”, geeft hij aan. Een zware opgave voor Verwoerdt, die nog één keer per week probeert te trainen op donderdagavond. Hij moet zich vanaf Amersfoort door meerdere files heen werken en haasten om op tijd aanwezig te zijn op de training.

Dit seizoen wil hij dan ook nog wel afmaken, maar daarna is het definitief over. Verwoerdt heeft dit seizoen nog een tweede record te pakken. Hij scoorde al dertien keer en daar zullen er nog wel een paar bij komen. Tot nu toe was het hoogste aantal elf goals. “Ik heb wel eens overwogen om in Amersfoort te gaan voetballen, maar ik doe het toch voor mijn plezier en heb verder geen ambities. Voor mij is het toch het leukste om bij Sleeuwijk te voetballen.”

Ideale mix
Met Sleeuwijk beleeft Pasqualle Verwoerdt een goed seizoen. De Roefbewoners staan, ondanks de gevoelige nederlaag van afgelopen zaterdag bij HSSC'61, aan kop in de derde klasse D.

“We hebben voorin een ideale situatie met Frans van den Steenhoven en Jenner Koek op de vleugels en achter mij Michiel Marinissen. Altijd is één van de vier wel in vorm en we kunnen allemaal een doelpunt maken. Het is een ideale mix. Frans en Jenner kunnen zowel buitenom als binnendoor komen. Dat is ook een beetje ons geheim. We hebben bijna dezelfde groep als vorig seizoen, maar we zijn nu beter op elkaar ingespeeld. Vorig jaar hing het meer als los zand aan elkaar. Het is nu een mix van jonge talentvolle spelers, een middengroep en wat oudere spelers.”

Zware dobber
De echte kroon op zijn loopbaan zou het kampioenschap moeten worden. Mentor Pasqualle Verwoerdt wenst echter niet voor de troepen uit te draven. “Het is een lastige competitie. Ik denk dat we wel redelijk constant zijn, maar het is nog heel lang. Wij moeten elke wedstrijd heel geconcentreerd zijn, anders kunnen wij ook van iedereen verliezen. We hebben dit seizoen het geluk dat we het verschil maken op belangrijke momenten met nipte zeges. Als je dat soort wedstrijden ook wint, dan sta je er gewoon goed op, maar het wordt nog een hele zware dobber.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >