Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vallen en opstaan voor Kerkwijk

07 nov 2018, 11.07Nieuws
(foto: Gerald van Zanten)

KERKWIJK - Door middel van jonge jeugd, aangevuld met wat vaste krachten, richt Kerkwijk zich op. Dat is een proces van vallen en opstaan, bleek zaterdag.

Wie afgelopen zaterdag de uitslagen bekeek in de vierde klasse D, viel het waarschijnlijk niet eens op: Zuilichem-Kerkwijk: 6-1. Maar als je verder kijkt dan alleen die uitslag, die overigens absoluut boekdelen sprak en honderd procent terecht was, lijkt Kerkwijk bezig zich op te richten. Na het dramatisch verlopen vorige seizoen, waarin de ploeg van trainer Hans van Gameren laatste werd, wist het dit seizoen in de eerste vijf wedstrijden al de helft van het aantal punten binnen te slepen - namelijk zeven -, van het aantal dat de formatie het gehele vorige seizoen vergaarde.

Verrassing van jewelste
Vier van die punten behaalde het op zeer bijzondere wijze. De 3-1 overwinning op titelkandidaat Herovina was vorige week een verrassing van jewelste, maar het punt van een week eerder sprak nog veel meer tot de verbeelding. Kerkwijk kwam op bezoek bij Lekvogels op een 4-1 achterstand bij rust, terwijl ook 10-1 niet geflatteerd was geweest. Waar menig ploeg bij een dergelijke stand de 'koppies' had laten hangen, bleef Kerkwijk geloof houden. In de tweede helft viel eerst ook nog de 5-1, maar Kerkwijk gaf zich niet gewonnen. Door middel van doelpunten van Jorel Helderman, Michel van den Hanenberg en tweemaal Bart de Waal voltrok het mirakel van Lexmond zich met een 5-5 gelijkspel.

Leermomentje
En na die twee prestaties van de buitencategorie was daar afgelopen zaterdag ineens de enorme 6-1 nederlaag tegen Zuilichem. Het is symbolisch voor het werken met jonge spelers, weet Van Gameren. Hij is inmiddels aan zijn 28e seizoen als hoofdtrainer bezig, maar weet nog niet van ophouden. Daar verandert een grote uitglijder tegen Zuilichem niets aan, al had ook hij meer van zijn ploeg verwacht. 

"Ten opzichte van vorig seizoen hebben we een stap gemaakt. We hebben in een aantal wedstrijden laten zien dat we het aankunnen. Je komt heel sterk terug tegen Lekvogels, je pakt de winst tegen Herovina. En dan in één keer krijgt iedereen vandaag een enorme stomp voor zijn hersens. Dat zijn die pieken en dalen. Maar ik wil me ook niet continu blijven verschuilen achter 'het zijn jonkies'. Ook zij hebben laten zien dat ze het aan kunnen. Het is voor heel veel van die jongens hopelijk weer een mooi leermomentje. Maar ik heb ook positieve dingen gezien. Tom van Zanten als voorstopper bijvoorbeeld. Dat mannetje was een van de betere vandaag. Daaraan moet ik me vasthouden."

Goede toekomst
De 20-jarige verdediger maakt sinds april van dit jaar, zij het op parttime-basis, deel uit van het eerste elftal. Hij speelde tot voor kort met zo'n viertal spelers van '1', samen in de jeugd. Ondanks de lovende woorden van zijn trainer, blijft hij kritisch: "Ik heb mijn man teveel ruimte gegeven. Ik vond ook dat we heel zwak begonnen. Er vielen steeds te grote gaten op het middenveld, waardoor zij veel ruimte kregen. Ik had het idee dat het bij ons na 60, 70 minuten 'op' was. Misschien kwam dat ook wel door de stand. Het zal volgende week toch beter moeten."

Desalniettemin is Van Zanten optimistisch over de toekomst van Kerkwijk: "Ik denk dat er een goede toekomst is. Met de jongens die er nu zijn, kun je als trainer best wel wat opbouwen, denk ik."

Fanatisme
En dat is ook precies wat Van Gameren wil doen. "We hebben de fundering gestort. En als ik zie wat we tot nu toe hebben neergezet, dan zie je dat er progressie is. Maar ik wil wel aan het einde van het seizoen kunnen zeggen hoever we zijn met het bouwen. Als we dit seizoen onderaan het linkerrijtje eindigen, denk ik dat we er het meeste hebben uitgehaald. Kerkwijk is geen ploeg die voor het kampioenschap gaat, helemaal niet. Maar het is wel een club die het de kampioen moeilijk kan maken. Ik probeer in ieder geval uit iedereen het maximale te halen. Dat ze me niet kunnen verwijten; 'hij loopt al een paar jaar mee', 'hij geeft er niet zoveel meer om'. Wat betreft fanatisme en inzet ben ik zo gedreven als wat. Dat is altijd zo geweest en dat zal niet veranderen. Het is een heerlijke groep om mee te werken. Daar heb ik heel veel plezier in. En dat is op mijn leeftijd ook wel weer belangrijk, denk ik."

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >