Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Van Ammelrooy runt al 10 jaar Trainingskampen.nl

08 apr 2014, 08.26Nieuws

REGIO - De in Groot-Ammers opgegroeide Tim van Ammelrooy gooide op 1 april 2004 de zekerheid van een vaste baan bij tennisballenfabrikant Dunlop weg en zei 'ja' tegen het opzetten van een nieuw bedrijf:  Trainingskampen.nl. Gewapend met een lijstje met telefoonnummers en met de hulp twee stagiaires ging hij vanuit een klein kantoortje aan de slag en gebruikte zelfs een deel van zijn eigen spaargeld om zijn eerste vier voetbaluitjes voor te financieren.

Tien jaar later is Trainingskampen.nl uitgegroeid tot een ver buiten de landsgrenzen bekende en bloeiende onderneming die in de winterstop en tijdens de voorbereiding voor tientallen amateur- en profclubs voor elk budget trainingskampen organiseert in binnenland- en buitenland. Bovendien regelt Trainingskampen.nl als officieel UEFA Match Agent internationale wedstrijden en bereidt voor profclubs Europacupreizen tot in de puntjes voor.

"Betrouwbaarheid, een juiste prijs/kwaliteitverhouding en normaal blijven doen. Geen dingen beloven die je niet waar kunt maken. Er lopen genoeg cowboys rond in deze wereld", zegt Van Ammelrooy over het geheim van het succes.

Jongensboek
Tim van Ammelrooy straalt als hij verhaalt over tien jaar Trainingskampen.nl. "Ik leef in mijn eigen jongensboek! Vorige week vloog ik terug uit Spanje om de reis van de Feyenoord Soccer School rond te maken, ‘s avonds zat ik bij het bekerduel PEC Zwolle-NEC en leg je na afloop contacten om mogelijk de eerste Europacupreis in de historie van de Zwolse profclub te organiseren en de volgende avond zit je in de prachtige bestuurskamer van Arkel tegenover een enthousiaste Matthijs Resoort om tot diep in de nacht te praten over een trainingskamp voor de selectie van deze club. Drie potentiële klanten. Een landelijke voetbalschool,  een club uit de eredivisie en de ander uit de vierde klasse van het amateurvoetbal. Dat maakt ons werk zo leuk."

"En wij maken geen onderscheid",  vervolgt Van Ammelrooy. "Ik heb een keer een trainingskamp voor Ajax georganiseerd in het Portugese Albufeira in de tijd dat Marco van Basten trainer was. Op hetzelfde moment hadden wij daar ook de zorg voor een vierdeklasser en die trainde op hetzelfde complex met dezelfde verzorging. ‘Moet Ajax niet wat water van ons hebben’, vroegen zij steeds. ‘Zij krijgen straks ook weer water’, legden wij dan weer uit."

Kroeg
Hoe het is begonnen? "Het organiseren van trainingskampen gebeurde tot 2004 onder de hoed van M&M Events dat ook sportreizen organiseerde. Marco Plomp, oud voetballer en voormalig jeugdtrainer van Groot-Ammers en zijn partner Wim Jansen junior hadden het in 2004 echter te druk met het regelen van supportersreizen voor het EK voetbal in Portugal.  Zij vroegen of ik van de trainingskampen een aparte bedrijfstak wilde maken. Dat wilde ik wel."

Van Ammelrooy kan zich zijn eerste telefoongesprek, tien jaar geleden, nog herinneren. "Ik had van Plomp en Jansen een lijstje met telefoonnummers gekregen van mensen uit de regionale voetbalwereld die ik moest bellen. Plomp, die nu al weer zo’n vijf jaar een voetbalschool in Brazilië runt, bleef de eerste dag in de buurt om te horen hoe ik het er van afbracht. Ik begon met Heerjansdam-voorzitter Janus van Peenen. Van Marco moest ik zijn naam laten vallen en die van zijn vader. Dat lukte me nog net. Maar Janus poeierde me af. ‘Trainingskampen, onzin. Nergens voor nodig. Als die gasten zich willen ontspannen, gaan ze maar naar de kroeg’. Van Marco kreeg ik op m’n kop omdat ik te snel had opgegeven. Niet had doorgevraagd. Gelukkig bleken regionale trainers als Philip den Haan, Hans Maus en Jack van den Berg wel enthousiast en zagen wel degelijk het nut van een trainingskamp in."

Spanje en Portugal
Die eerste zomer organiseerde Van Ammelrooy voor vier Nederlandse clubs een trainingskamp. "Je durft vooraf nog niet om geld te vragen. Ik had dus alles voorgeschoten van mijn spaargeld. En dan maar hopen dat alles goed gaat. Ik weet nog dat ik ver voor de aankomst van de selectie van Quick Boys al in het hotel in Noordwijk was om nog wat zaken te checken."

In het najaar vertrok Van Ammelrooy richting het zuiden, huurde een autootje en ging in Spanje en Portugal op zoek naar geschikte locaties om een trainingskamp te organiseren. "Nu bellen hotels ons op of ze niet alsjeblieft een elftal kunnen krijgen. In die tijd had uiteraard niemand van ons gehoord. Ze konden Trainingskampen.nl niet eens uitspreken, haha."

In januari 2005 ontving Van Ammelrooy vijf Nederlandse clubs in het Portugese Albufeira. "FC Zwolle, onze eerste profclub, IJsselmeervogels, waar Philip den Haan trainer was geworden, Omniworld, ASWH en SHO. Ik regelde daar écht alles zelf. Ik kocht water in de supermarkt voor de training, reed spelers die zich hadden verslapen heen en weer. Ik wilde dat alles perfect was. Dat clubs tevreden waren. Ik dacht toen dat vijf clubs per seizoen in het buitenland wel het matje was. Niet dus. In de voorbije winter hebben we voor 130 clubs, waaronder zes eredisieclubs en profclubs uit België en Duitsland een trainingskamp geregeld in Nederland en in diverse landen van Europa."

Contactpersonen
"Dat komt", vervolgt Van Ammelrooy, "omdat er nu een grote organisatie staat. In landen als Turkije, Portugal, Spanje, op Cyprus, de Canarische Eilanden en op Malta beschikken we over één of meer contactpersonen die alles voor ons regelen. Ze vangen de clubs op en begeleiden ze van aankomst tot en met het vertrek, regelen oefenwedstrijden en zijn bij elke activiteit aanwezig. En vanuit ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht werken we met een compleet team met business manager Matty den Ridder, operational manager Marciano Baidjoe, project manager Joshua Brard en marketing manager Menzo Wilschut."

Tien jaar Trainingskampen.nl betekent ook dieptepunten. "Zoals het overlijden van Paul Kronenburg, onze contactpersoon van het eerste uur in Portugal. Hij was pas 49 jaar. In het Nederlandse Landsmeer hebben we voor hem een wedstrijd gehouden tussen zijn oude jeugdelftal van IVV en een gelegenheidsteam van Trainingskampen.nl. Na afloop was er een indrukwekkende herdenkingsdienst."

Anekdotes
Met anekdotes kan Tim van Ammelrooy inmiddels een boek vullen. "Een leuk verhaal blijft het bezoek van Al-Rayyan, de oude club van Ronald de Boer, aan ons land. Dat was vorig jaar zomer na de Ramadan, op 12 augustus. Op een ongelukkig moment dus. De competities in Nederland, België en Duitsland waren al begonnen. Dat had ik hen ook verteld. Maar zo’n club denkt dat met geld nog wel een wedstrijdje in de Kuip tegen Feyenoord geregeld kan worden. Niet dus. Uiteindelijk waren ze tevreden met oefenwedstrijden tegen Schalke’04 onder 23 jaar en het Belgische KAS Eupen. Ik heb nog wel een betalingsprobleem moeten oplossen. Zij vonden het maar vreemd dat je een reep chocolade in een supermarkt of een consumptie op een terras van een café niet met zo’n briefje van 500 euro kon betalen. Ik heb vervolgens persoonlijk een bankdirecteur in de buurt van Eindhoven moeten overhalen om enkele stapels van die briefjes om te wisselen in kleinere coupures."

Van Ammelrooy wil nog iets kwijt. "Ik ben eigenlijk vergeten om te zeggen dat we ook ook jeugd en indoortoernooien organiseren in het binnen- en buitenland en zelfs gastsprekers regelen."

www.trainingskampen.nl