Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Versterkingen voor ASV Arkel

23 mei 2013, 05.39Nieuws

ARKEL – De op de 'transfermarkt' doorgaans rustige vierdeklasser ASV Arkel  heeft zich voor het komende voetbalseizoen verzekerd van een aantal versterkingen. Niet alleen op het sportieve vlak, maar ook op medisch/technisch gebied.

Zo wordt in de selectie van trainer Teus Jakobs voormalig jeugdspeler van Arkel Dylan Verschoor (nu FC Dordrecht A1) welkom geheten. De jonge Verschoor wordt vergezeld door René Sijnke (keeper LRC 2) en Faby Kelder (GJS 2). 

De sinds een halfjaar in Gorinchem woonachtige Mario van Baarle (oud-baanwielrenner en vader van Rabo-wielertalent Dylan – TS) wordt met ingang van augustus de nieuwe verzorger op Schoonzigt. Ervaring heeft Van Baarle senior (47) opgedaan bij hoofdklasser DHC uit Delft en uiteraard heeft hij verschillende profwielrenners mogen verzorgen.

Overigens gaat Van Baarle nauw samenwerken met de fysiotherapiepraktijk van de in Arkel woonachtige Sjaak de Jonge, die bij zware en langdurige blessures zal zorgen voor een passend herstelproces. Ook voor de Meerkerkse therapeut Jeroen de Waard is een rol weggelegd.

Het contract met keeperstrainer Arie Vernooy (oud-speler van RKC en topklasser Barendrecht) is tot ieders tevredenheid verlengd. Ook zal Vernooy worden betrokken bij het opleiden van de jeugdkeepers van ASV Arkel. Tot slot zal de Voetbalschool Romano Calor techniektraining gaan geven aan verschillende elftallen binnen de club, waaronder ook de A-selectie.

Mentaliteit
“Bovenstaande keuzes zijn bewust gemaakt”, legt Mathijs Resoort, lid van de Technische Commissie van ASV Arkel, desgevraagd uit.

“Vooral met het aantrekken van Mario van Baarle denken wij de sportcultuur en de mentaliteit binnen de vereniging en ook van het eerste elftal een goede en positieve impuls te geven. Bij de club zijn de ingrediënten aanwezig, maar ontbreekt het aan (sport)mentaliteit en een bepaald leiderschap. Door de juiste mensen aan te trekken, die passen binnen het beleid en de club en deze personen ook goed te positioneren, kunnen we ver komen. Ervaringen vanuit verschillende takken van sport kan ogen openen en spelers motiveren”, aldus Resoort, die (sport)management, marketing en (mental) coaching op zijn visitekaartje heeft staan.

Theo Sprong