Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Viaanse Noot en KNVB-speld voor Hans van Breukelen

27 nov 2018, 13.04Nieuws
(foto: Peter Verbeek)

VIANEN – Tijdens de maandagavond gehouden algemene ledenvergadering van Brederodes is de agenda niet helemaal volgens schema afgewerkt. Burgemeester Wim Groeneweg reikte een Viaanse Noot uit aan Hans van Breukelen. Na vijftien jaar voorzitterschap stopte hij er mee.

Als vader van vier voetballende zoons is Van Breukelen al sinds het begin van jaren negentig betrokken bij Brederodes. Eerst als rijouder, later onder andere als lid van de jeugdafdeling, de sponsorcommissie en de werkgroep die jaarlijks het Internationaal Jeugdtoernooi organiseert. In 2003 is hij gekozen tot voorzitter van zowel het dagelijks als het algemeen bestuur van Brederodes.

Kunstgrasvelden
Samen met de andere bestuursleden heeft Hans van Breukelen bij de gemeente Vianen geijverd voor de uitbreiding van de trainingsfaciliteiten door de aanleg van drie kunstgrasvelden. Het sportieve succes van de zaterdagafdeling, die relatief snel van de vijfde naar de tweede klasse promoveerde, zal hem altijd bijblijven.

Omgekeerd beschouwt hij de leegloop van de zondagafdeling als een absoluut dieptepunt. In de gemeente Vianen was Van Breukelen politiek actief voor Lokaal Alert (tegenwoordig VHL Lokaal). Hij stond op de kandidatenlijst, woonde fractievergaderingen bij en was betrokken bij campagne-activiteiten van de partij.

De algemene ledenvergadering was eigenlijk al afgelopen toen Hans Buitenhuis zijn opwachting maakte. Als ambassadeur van de KNVB overhandigde hij Van Breukelen de gouden speld. “Ik ben overdonderd door alles wat vanavond is gebeurd en gezegd”, reageerde de scheidend voorzitter.

“Dat ik een Viaanse Noot zou krijgen had ik niet verwacht. Ook de gouden waarderingsspeld van de KNVB was voor mij een complete verrassing.”

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >