Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vijf punten in mindering voor Woudrichem, drie voor SVW

04 dec 2015, 18.10NieuwsUpdate

WERKENDAM/GORINCHEM - De tuchtcommissie van de KNVB heeft hard opgetreden naar aanleiding van de vechtpartij meteen na afloop van de 3D-competitiewedstrijd tussen Woudrichem en SVW. Woudrichem heeft vijf punten in mindering gekregen, SVW drie.

Beide clubs wordt buitensporig fysiek geweld en ernstige bedreiging ten laste gelegd.

Bij Woudrichem, dat een boete van 300 euro kreeg, is supporter Robert van Wijngaarden -voormalige speler van zowel Woudrichem als SVW- een onvoorwaardelijke straf van 18 maanden opgelegd. Twee spelers werden vrijgesproken. Woudrichem wenst de namen niet naar buiten te brengen.

“We gaan de uitspraak bestuderen en dan kijken of we verdere stappen moeten ondernemen. Persoonlijk vind ik het een te forse straf”, reageert Woudrichem-voorzitter Kees Braat. 

SVW voorwaardelijk uit competitie
Aan de kant van SVW ontving Maurice Schopenhouer een schorsing van zes wedstrijden voor een opmerking in de richting van assistent-scheidsrechter Viveen van Woudrichem.. De routinier gaat hiertegen in beroep. Aman Habtesulus Ghebrezgabiher en Kor Damen zijn vrijgesproken door de KNVB.

De boete voor SVW bedraagt 200 euro. Daarnaast wordt SVW 1 voorwaardelijk uit de competitie genomen, met een proeftijd van twee jaar.

Komende week zal de KNVB haar vonnis schriftelijk toelichten aan beide besturen. Daarna bestaat de mogelijkheid om tegen het vonnis in beroep te gaan. Bij SVW wacht men eerst de toelichting af. Vervolgens zal worden besloten of al dan niet beroep wordt aangetekend.