Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Virgil Breetveld: 'Ik vertrek liever op tijd, dan dat ik in de weg zit'

07 jan 2017, 09.38Nieuws
(foto: Rick den Besten)

HOORNAAR - “Aan het eind van de vrijdagmorgen heb ik mijn vertrek aan de spelersgroep kenbaar gemaakt", zegt SteDoCo-trainer Virgil Breetveld vanuit het trainingskamp in Valencia. "Na de berichtgeving op de website van SteDoCo en op Regio-Voetbal heb ik erg veel leuke reacties ontvangen."

“Zowel de Technische Commissie als ik had hetzelfde gevoel. Dat hebben we onlangs ook naar elkaar uitgesproken. Ik kijk, nu al en met nog een half seizoen te gaan, terug op uiterst succesvolle jaren in Hoornaar. In drie jaar hebben we het een en ander neergezet met mooie resultaten. Zo handhaafden we ons vorig seizoen rechtstreeks in de Topklasse, na een hele sterke tweede seizoenshelft. Dit seizoen kenden we een lastige start, maar dat is inherent aan het aantal nieuwkomers (elf, waaronder de laatste aanwinst Gino Boers – TS). De hiërarchie moest opnieuw bepaald worden en dat kost tijd. Inmiddels zijn we zover. Bij een eventuele winst in de wedstrijd op Almere City, waar we wel twaalf 100% kansen misten, hadden we nu bovenaan in de tweede periode gestaan. Er is gisteren en vandaag goed gewerkt op het trainingskamp, om straks een mooie tweede seizoenshelft te draaien.”

Toch scheiden de wegen van de succescoach en de ambitieuze Alblasserwaarders. “Samen met SteDoCo was ik van mening dat het beter is om een deur verder te kijken. Het is beter afscheid te nemen als de verhoudingen prima zijn, dan te lang blijven. Vier jaar is op dit niveau al uitzonderlijk. Ik vertrek liever op tijd, dan dat ik in de weg zit.”

Gesprekken
Stil gezeten heeft de Dordtse oefenmeester in ieder geval niet de laatste tijd. “Ik kan niet ontkennen dat ik al gesprekken heb gevoerd. We gaan het zien de komende tijd”, besluit Breetveld.

Jammer
SteDoCo-voorzitter Ine Zonneveld Piek betreurt het naderende afscheid van haar hoofdtrainer en diens assistent Ton Vonk. “Vanuit beide zakelijke oogpunten begrijp ik de beslissing. Zowel SteDoCo als de trainer is toe aan een nieuwe uitdaging. Maar persoonlijk vind ik het inderdaad heel jammer. Virgil is een heel prettig persoon. We hebben ook heel veel aan hem te danken. Ik hoop dan ook dat hij een mooie nieuwe club weet te vinden, dat verdient hij. Het is de beste trainer die we tot nu toe hebben gehad. Ton Vonk stopt vanwege privéomstandigheden en dat vind ik ook jammer. Nu maar hopen dat keeperstrainer Erik Plieger blijft.”

Het zal dus niet meevallen om een waardig opvolger te vinden. “Als voorzitter bemoei ik mij niet met het technische beleid. Wel zullen we als bestuur de nieuwe oefenmeester formeel moeten aanstellen omdat hij bij ons op de loonlijst staat. De nieuwe man moet in ieder geval bij de club passen. De TC is nu aan zet en zal snel haar slag willen en moeten slaan. De vijver waarin SteDoCo vist is klein en veel trainers zijn al vastgelegd. Als bestuur wachten we het advies van de Technische Commissie af.”

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >