Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Virgil Breetveld wordt trainer van IFC-zaterdag én IFC-zondag

07 jan 2017, 16.08Nieuws
(foto: Rick den Besten)

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Het Ambachtse IFC heeft huidig SteDoCo-trainer Virgil Breetveld weten te strikken als nieuwe hoofdtrainer van zowel de zondag- als de zaterdagtak.

“Een mooie club, met ambities en al jaren aan de weg timmerend. Na een aantal zeer prettige gesprekken ben ik volgend seizoen inderdaad fulltime in dienst bij IFC. De zondagvoetballers zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de hoofdklasse en doen het daarin redelijk goed. De club heeft de afgelopen jaren flinke sprongen gemaakt en ik hoop dat ze nog niet uitgesprongen zijn”, glimlacht de komende zomer 50 jaar wordende oefenmeester.

Ideaal
Hij volgt op sportpark Schildman Jack van den Berg (zondag) en Frank Zwakhals (zaterdag) op.  “IFC is enigszins te vergelijken met SteDoCo. Na diverse promoties voetballen ze nu in de hoofdklasse. Het is een grote vereniging met veel jeugd. Zo hebben ze drie teams O19, vier elftallen O17 en vijf teams O15.  Het zaterdagteam, uitkomend in de derde klasse, fungeert als talentenelftal. Jonge spelers die de overstap maken naar de senioren, krijgen de mogelijkheid om op zaterdag in een aantal tussenjaren door te groeien naar de zondag. Voor mij en de vereniging is het natuurlijk ideaal om beide teams te begeleiden.”

Druk
Wel een druk bestaan, beseft Breetveld. “Ik sta vijf avonden op het trainingsveld. Op zaterdag- en zondagmiddag ben ik uiteraard aanwezig bij de wedstrijden. Maar dat is geen probleem, ik steek nog meer tijd in mijn hobby. En dat is echt niet meer dan bijvoorbeeld mijn huidige assistent Ton Vonk bij SteDoCo. Hij werkt 40 tot 45 uur bij zijn baas en staat daarnaast ook nog uren op het veld. Voor hem heb ik meer respect.”

Geleidelijke weg
De blik van Breetveld richt zich het komende halfjaar weer op SteDoCo. “Wel zal ik mij ook op het zondagvoetbal gaan oriënteren.  Want IFC heeft een relatief oude selectie, waarvan de spelers hun sporen hebben verdiend. Ze kunnen nog wel een aantal jaren mee, maar nieuw bloed is welkom. Zeker omdat de club graag beter en hoger wil. Maar, net als bij SteDoCo, moet dat wel gebeuren binnen de mogelijkheden en langs de geleidelijke weg.”

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >
Lees meer over : Virgil Breetveld, Stedoco, IFC