Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Voorbeschouwing: topper voor WNC tegen Oranje Wit

23 mrt 2017, 07.50Nieuws
WNC, op de foto in actie tegen Oranje Wit, speelt zaterdag de topper tegen het Dordtse Oranje Wit. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – WNC speelt zaterdag in de eerste klasse in Waardenburg een topper tegen Oranje Wit. Beide teams bezitten 33 punten maar WNC had daarvoor één duel minder nodig. Daarom staat WNC in de kopgroep op de derde plaats en is Oranje Wit nu vierde. Met nog slechts twee punten achterstand op de lijstaanvoerders Kloetinge en Rijsoord heeft WNC door een prachtige opmars met vijf zeges op rij zelfs kampioenskansen gekregen.

Om die mooie perspectieven te behouden heeft WNC zaterdag tegen de sterke Dordtse opponent, die in deze competitie nog pas tweemaal verloor, een zesde achtereenvolgende overwinning nodig. In Dordrecht speelden WNC en Oranje Wit met 2-2 tegen elkaar gelijk en ook nu zal het krachtsverschil klein zijn. Voor WNC is het wel te hopen dat de vorige week afwezige topscorers Vincent Verheul en Guillano Grot na hun blessureklachten over respectievelijk hamstring en lies ditmaal wel kunnen meedoen. Het zal er in Waardenburg om gaan spannen. Scheidsrechter is de jonge arbiter John Meeuwse uit Papendrecht.

VVGZ-LRC
LRC is na de winterpauze voor de competitie nog ongeslagen en probeert in de eerste klasse zo nog aan de degradatiezone te ontsnappen. Tegenstander VVGZ heeft zes punten meer maar is daarmee ook nog niet helemaal veilig. In Leerdam leed LRC na een 2-0 voorsprong in de slotfase tegen VVGZ een teleurstellende 2-3 nederlaag. Nu moet LRC het in Zwijndrecht beter doen, want het gedrang in de onderste regionen met soms verrassende uitslagen is groot. Gesterkt door de recente competitiesuccessen gaat LRC pogen om uit bij VVGZ minstens een gelijkspel en liefst een zege te behalen.

Nivo Sparta-Heukelum
Heukelum heeft in de tweede klasse in de felle strijd om handhaving de punten ook nog steeds broodnodig. Zaterdag gaat Heukelum in Zaltbommel op het nieuwe sportcomplex bij de Watertoren op bezoek bij Nivo Sparta, dat inmiddels de titel van de tweede periode al keurig op zak heeft. In Heukelum werd het destijds tussen deze ploegen een 1-1 gelijkspel en zo’n resultaat heeft Heukelum ook ditmaal minimaal nodig. Bij onverhoopt nieuw verlies dreigt debutant Heukelum weer onder de rode streep te gaan belanden.

Tricht-Delta Sports
Tricht staat na twee knappe zeges weer net boven de degradatiezone, maar de marges zijn en blijven miniem. Bovendien komt zaterdag de onbetwiste koploper Delta Sports naar Tricht toe. In Houten verloor Tricht na een 0-1 voorsprong met 4-1 ruim van die sterke ploeg. Aanvallend zal Tricht zaterdag door de schorsingen van Leonardo Aguiar, Marijn Bransen en Wesley van Maurik flink gehavend zijn. Daarom zou een kostbaar gelijkspel voor Tricht tegen favoriet Delta Sports al een prima prestatie betekenen.

HSSC’61 en SC Everstein in gevaar
HSSC’61 en SC Everstein zijn in de spannende derde klasse C allebei betrokken bij de felle strijd om degradatieduels te ontlopen. Na de ontgoochelende thuisnederlaag tegen EBOH is HSSC’61 zelfs onder de rode streep beland. De Heicopse club treft het niet dat zaterdag in Papendrecht juist titelkandidaat Drechtstreek de tegenstander is. In Hei- en Boeicop won Drechtstreek al met 2-4 en ook nu zal HSSC’61 de favorietenrol duidelijk moeten laten aan de thuisclub, die bovenin klasse 3 C theoretisch momenteel de beste titelkansen heeft. Of zorgt HSSC’61 ditmaal eens voor een positieve verrassing?

In Dordrecht is de wedstrijd EBOH-SC Everstein een regelrecht duel tussen twee door gevaar bedreigde clubs, die vorige week allebei kostbare winst pakten. In Everdingen verloor SC Everstein destijds nipt met 0-1 van EBOH maar zo’n resultaat kan SC Everstein zich nu niet nogmaals veroorloven. Met drie kleine zeges in de laatste vier duels zal het zelfvertrouwen bij SC Everstein overigens wel flink zijn toegenomen. Dat geeft de Everdingse burger moed.

Leerdam Sport-Sparta’30
Met tien punten uit de laatste vier duels is Leerdam Sport in de derde klasse D zo mooi opgerukt dat zelfs de vierde plaats en kwalificatie voor de promotienacompetitie nog binnen Leerdams bereik komt. Dan zal zaterdag thuis wel van Sparta’30 moeten worden gewonnen. In Andel lukte dat met een 1-1 gelijkspel niet. Bovendien heeft Sparta’30 ook na twee heel kostbare zeges de punten nog steeds hard nodig om buiten het gewoel in de degradatiezone te blijven. In Leerdam zou Leerdam Sport echter de opmars met weer een kleine overwinning moeten kunnen voortzetten.

Haaften-Sleeuwijk
Haaften scoorde al vier keer achtereen helemaal niet meer en zit ondertussen volop in de zorgen. Zelfs de voorsprong op hekkensluiter Unitas en daarmee op een plaats voor directe degradatie is flink geslonken. Thuis tegen het onberekenbare Sleeuwijk is herstel voor Haaften urgent. Het royale 5-0 verlies in Sleeuwijk belooft voor Haaften echter weinig goeds tegen de nummer 2 van de ranglijst in klasse 3 D. Nu is op Sleeuwijk in de laatste weken ook geen staat te maken. Daarvan moet Haaften zaterdag proberen te profiteren.

Asperen-SSC’55
Asperen is met slechts twee punten meer dan Haaften ook nog lang niet veilig en kan dus een succes thuis tegen SSC’55 heel goed gebruiken. In Sprang Capelle had Asperen tegen deze ploeg met ruime 2-6 winst een enorme uitschieter. Dat biedt echter nog geen garantie op een thuiszege tegen SSC’55, maar het is wel nodig om boven de degradatiezone te blijven.

Herovina-Lekvogels
Voor de derde week op rij ontmoet Herovina een naaste concurrent uit de kopgroep van de vierde klasse D. Ditmaal komt Lekvogels naar Herwijnen toe. In Lexmond won Herovina nipt met 1-2 en zo’n zege heeft Herovina tegen Lekvogels weer nodig om de titelrace met vooral koploper Arkel en GVV’63 te kunnen blijven volhouden. De recente overwinningen tegen de rivalen GVV’63 en MVV’58 zullen Herovina in de kampioensstrijd zeker gesterkt hebben.

Vuren-GVV’63
Vuren is al lange tijd ongeslagen en ontvangt zaterdag titelkandidaat GVV’63, waarvan in Gameren met 4-0 royaal werd verloren. Nu zal Vuren het beter willen doen. Dan zou Vuren zelfs in de race kunnen blijven voor een plek in de promotienacompetitie. GVV’63 heeft als serieuze kampioenskandidaat evenwel andere plannen.

SVS’65-MVV’58
SVS’65 wil in Spijk tegen MVV’58 revanche nemen voor de 4-0 nederlaag in Meteren. Voor MVV’58 is na twee nipte thuisnederlagen tegen Vuren en Herovina echter alleen een overwinning van waarde om nog zicht te krijgen op deelname aan de promotienacompetitie. Het zal er op het kunstgras in Spijk zeker om gaan spannen. Middenmoter ASH is zaterdag al voor de tweede week op rij vrijaf.

Beesd-NLC’03
Beesd speelt zondag in de vierde klasse F thuis tegen NLC’03, waarvan in Lith met 2-1 nipt werd verloren. Beide teams zijn volop betrokken bij de felle strijd om degradatieduels te ontlopen. Thuis is een zege voor Beesd urgent want zeker bij onverhoopt verlies tegen NLC’03 dreigen voor Beesd grote zorgen. Rhelico is in deze uit dertien clubs bestaande vierde klasse F zondag vrijaf.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >
Lees meer over : voorbeschouwing, regio Leerdam, WNC