Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Voorbeschouwing: weken van de waarheid starten voor Arkel in Vuren

06 apr 2017, 07.00Nieuws
(foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - De competitie is de beslissende fase ingegaan. Voor tal van streekclubs breken dus de weken van de waarheid aan, want de prijzen gaan in de komende weekenden verdeeld worden.

Zo moet SteDoCo in de Derde Divisie zien boven de rode streep te blijven. Komende zaterdag moet een belangrijke stap worden gezet, als Rijnvogels naar Hoornaar komt. De Katwijkers zijn hekkensluiter, maar wisten de heenwedstrijd ruim te winnen. SteDoCo is dus gewaarschuwd.

In de hoofdklasse A staat Sliedrecht al wekenlang in de overleefmodus En met resultaat. De eindsprint is ingezet en niemand moet er raar van opkijken als Sliedrecht ook in en tegen Noordwijk een goed resultaat weet te behalen.

Eersteklasser Nieuw-Lekkerland moet uitkijken dat het de problemen niet over zich afroept. Winst op de reeds gedegradeerde hekkensluiter MZC'11 is dus noodzakelijk, maar dat mag simpelweg geen probleem zijn.

Brug te ver?
In de westelijke 2e klasse is het kommer en kwel voor Alblasserdam en Papendrecht. Nieuwenhoorn kan het (degradatie)lot van Alblasserdam zaterdag bezegelen. Papendrecht hoopt de nacompetitie om handhaving nog te halen, maar bij een onverhoopte nederlaag tegen nummer 3 Hellevoetsluis zou dat wel eens een brug te ver kunnen blijken te zijn.

In 2F speelt Hardinxveld een heuse degradatiekraker tegen GDC. GJS heeft de topper tegen Nivo Sparta op het programma staan. De thuisploeg uit Dalem moet zien de tweede plaats vast te houden, want die is normaliter goed voor nacompetitie. SV Meerkerk wil de top-5 binnendringen, maar kan in Wijk en Aalburg op forse tegenstand van Wilhelmina'26, dat boven de rode streep wil blijven, rekenen.

Kampioenskoers
Drechtstreek ligt in 3C op kampioenskoers, maar de concurrentie ligt op de loer. Trainer Miguel Munoz wil bij zijn vorige club Groote Lindt dus drie punten ophalen. Streefkerk kan vrijuit spelen. Dat geldt bepaald niet voor IFC, de runner-up die afgelopen zaterdag schade opliep in de titelstrijd. Vraag is of ook Streefkerk IFC spitsroeden zal laten lopen.

De Alblas gaat voor de vierde plek, die plaatsing voor de nacompetitie oplevert. De derby tegen De Zwerver wordt echter geen 'appeltje-eitje' in de wetenschap dat de Kinderdijkers onder Edward Knook nog ongeslagen zijn. Ameide heeft nog een kleine kans op plek 4. Om die te behouden, moet HSSC'61 verslagen worden. De Zederikderby gaat dus nog ergens om, want HSSC'61 kan zich nog niet veilig wanen. EBOH kan VVAC het laatste zetje naar de 4e klasse geven. Of richt VVAC zich nog één keer op en wordt de tweede zege van het seizoen geboekt? De eerste was, jawel, tegen EBOH...

In 3D knokt Unitas bij lotgenoot Haaften voor z'n allerlaatste kans. Als niet wordt gewonnen, is degradatie aannemelijk. SVW hoopt bij Asperen op nacompetitiekoers te blijven.

Hete adem
In de 4 klasse D treft ASV Arkel in de slotfase van de competitie alle concurrenten nog. Te beginnen zaterdag in en tegen Vuren. Niet de grootste titelfavoriet, maar wel de ploeg in vorm en de leider in de periodestand. Arkel kan dus aan de bak. Dat geldt ook voor Lekvogels, dat nog steeds op het vinkentouw zit. Maar de uitbeurt bij GVV'63 wordt een ware krachtproef voor de Lexmonders.

Schelluinen staat in 4E op een nacompetitieplek, maar voelt de hete adem van ONI in de nek. Volgens trainer Wout Lems komt het goed. Maar één is zeker: Schelluinen zal de punten in de derby tegen Peursum niet cadeau krijgen. ONI komt naar de Alblasserwaard om de degens te kruisen met SV Noordeloos.

Topper in 2E zondag
Unitas kijkt reikhalzend uit naar de 2E-topper van zondag tegen Rood Wit W. Winnen luidt het devies. Als dat lukt, ligt de titelstrijd weer helemaal open.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >