Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Voorzitter Arkel: 'Wij benaderen geen spelers'

16 jun 2014, 09.48Nieuws

ARKEL - Het wordt volgend seizoen dringen in de A-selectie van het naar de 3e klasse gepromoveerde ASV Arkel. Maar liefst negen spelers hebben zich naar Schoonzigt laten overschrijven. "Maar wij benaderen niemand", zegt voorzitter Berend Buddingh'.

"Ons bestuur heeft een duidelijke ambitie. Wij willen niet dat onze talenten al in een te vroeg stadium vertrekken. Het eerste elftal moet het wenkend perspectief zijn voor onze jeugd. Daar willen ze spelen. Dus moeten wij ervoor zorgen dat we structureel in de derde klasse spelen, maar nog liever een stap hoger. Dan bied je je eigen jongens een mooi doel om naartoe te werken. Daarvoor leiden we ze op.”

Zuur
Buddingh' ziet Wesley Swets, Bjorn van Hoogdalem en Dylan Verschoor met lede ogen vertrekken.

“Het is natuurlijk pijnlijk om te zien dat een elftal Arkelse talenten bij de regioclubs speelt. Om dat te keren hebben we vorig jaar ons nieuwe beleid ingezet. En ja, dan is het zuur wanneer een paar belangrijke en ook nog echt Arkelse jongens vertrekken. Ik zal het ze niet kwalijk nemen. Ze zijn nog jong en het zijn aanlokkelijke keuzes. Maar het blijft jammer. Zeker omdat we volgend jaar derde klasse spelen. Het was mooi geweest als we samen die weg omhoog hadden gelopen. Maar ze blijven altijd welkom. En de mannen komen elkaar overal tegen.”  

Binding
“Spelers kunnen altijd andere keuzes maken, voor andere clubs. Het schijnt alleen de laatste jaren wat onrustiger te zijn dan vroeger. De binding aan je clubje uit je dorp is niet meer voor altijd. Een club moet ook wat bieden", vindt Buddingh'

"Maar ik verbaas me erover en erger me eraan dat sommige verenigingen en bestuurders spelers gaan benaderen. Hoever ben je dan afgegleden? Een speler van een vierdeklasser op de koffie vragen bij een TC-lid van een tweedeklasser? In de regio zet je een echte stap als jonge speler wanneer je naar Kozakken Boys, Stedoco of LRC kan gaan, maar de rest… En natuurlijk, als jongens zelf willen gaan, gaan ze. Maar jongens benaderen…”

Rugnummer
De procedure bij ASV Arkel is volgens de preses gladhelder. “Wij benaderen niemand. Spelers melden zich. En iemand die in aanmerking wil komen voor de A-selectie voert een intake-gesprek met de Technische Commissie Senioren. Ook Jerome Ceton als trainer/coach is daarbij aanwezig, want hij is mede verantwoordelijk voor de samenstelling hiervan. En dan wordt een voorstel gedaan: A-selectie of B-selectie."

"Maar garanties over een plek in het eerste worden bij ons niet gegeven. Dat ligt volledig in handen van de trainer/coach. De contributie moet gewoon betaald worden. Er zijn zelfs spelers die een eigen rugnummer willen. Het moet niet gekker worden. Je komt naar Arkel om bij ASV te spelen. Het liefst met een blauw-wit hart.”

Brede selectie
Arkel wil volgens Buddingh' een brede selectie. "Dat staat voorop. Daar faciliteren we ook voor. In de trainersstaf van de A- en B- selectie, in de begeleiding, in de verzorging. Die brede selectie komt voor een deel dus van buiten Arkel. Want we willen wel in de derde klasse blijven, niet zoals de vorige promoties direct weer terug."

"Dus inderdaad, de nieuwe selectie kent veel nieuwe gezichten, nieuwe namen. En ze heten ook niet allemaal De Vries of De Jong. Maar ze willen wel op Arkel voetballen, op Schoonzigt. En als ik zie hoe de zes, zeven jongens van vorig jaar zijn ingepast en opgenomen in de club, chapeau. Dat gaan we gewoon weer doen. Dat is ASV Arkel. En zo weten onze pupillen en onze junioren waar ze uiteindelijk terecht kunnen komen. In het eerste van hun eigen club. Voetballen op niveau.”

Doorpromoveren
Berend Buddingh' blikt nog even terug én vooruit: “Afgelopen seizoen waren we de kampioen van de voorbereiding. Dat gaan we nu anders doen. Iets minder aandacht. Handhaven is het doel. Dat zou al historisch zijn."

"De trainer heeft terecht meer ambitie. Dat is alleen maar goed. En zelf zou ik ook wel door willen naar de tweede klasse. Al was het alleen maar omdat ene woord: doorpromoveren. Klinkt toch geweldig. Maar het kan alleen het eerste jaar na je promotie.  We kijken allemaal uit naar het nieuwe seizoen. Hoe in drie wedstrijden je perspectief volledig kan kantelen. Maar dat is het opportunisme van de voetballerij.”