Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vrouwen krijgen bij Kozakken Boys aandacht die zij verdienen

13 sep 2017, 08.19Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Het vrouwenvoetbal heeft onmiskenbaar een boost gekregen na het succes van de Oranje leeuwinnen. Ook in Werkendam floreert vrouwen- en meidenvoetbal. Dit seizoen gaat de nieuwe trainer van de vrouwen, Rigean Pungi, het hoogste vrouwenteam trachten naar een hoger plan te brengen.

Pungi is een veelzijdig man die trots is dat Kozakken Boys hem heeft doorgeschoven naar het grotere werk. “Ik leer in Werkendam veel van hoofdtrainer Danny Buijs. Ik analyseer alles van hem. Ik geniet van zijn trainingen en coaching. Van het EK vrouwenvoetbal heb ik alles gezien, alles opgenomen en geanalyseerd. Ik zag echt nieuwe dingen. Dit geeft een boost aan het meidenvoetbal. Met mijn vrouwenteam wil ik zeker stappen gaan maken. Er zijn twee versterkingen bijgekomen. Wij gaan voor promotie, maar ik ga niet roepen dat wij ‘even’ kampioen worden. Ik wil die meiden beter maken en wil Kozakken Boys ook bij de vrouwen op de kaart zetten. Misschien dit seizoen een plaats bij de beste drie, maar ik ben ervan overtuigd dat Kozakken Boys met de vrouwen ook een paar klassen hoger kan gaan voetballen.”

Vakbekwaam
Pungi vond in 2016 zijn weg naar Werkendam na een tip van een moeder waarvan de dochter voor Kozakken Boys uitkwam. De 30-jarige Pungi kreeg vorig seizoen de MO17 onder zijn hoede en maakt dit seizoen dus de stap naar het senioren vrouwenvoetbal. Met de meiden onder 17 promoveerde hij. Kozakken Boys wacht nog op de aansluiting van een MO19-team. Dat maakt de piramide compleet.

Vrouwenvoetbal leeft ook in Werkendam. Voormalige trainer Leonard Paans werkte al langer met de vrouwenploeg, maar gaf eerder aan dat hij niet de juiste man is om deze groep, die toch al kampioen in de vijfde klasse werd, verder te helpen. Er moest een vakbekwame trainer/coach komen. En die is in de persoon van Rigean Pungi gevonden. Geboren in Kinshasa (Kongo) kwam hij op 10-jarige leeftijd naar Nederland. Hij voetbalde in Breda bij SAB en TVC’39. Pungi maakte deel uit van de jeugdopleiding van NAC en Willem II en speelde in de hoofdklasse voor DVS’33 in Ermelo.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Lees meer over : Kozakken Boys, Rigean Pungi