Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vuren en HSSC’61 op jacht naar tweede winst

10 okt 2018, 07.30Voorbeschouwing
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

VUREN/HEI- EN BOEICOP - Na drie wedstrijden is het verschil tussen Vuren en HSSC'61 één punt in het voordeel van de ploeg uit Hei- en Boeicop. Toch hangt de vlag er bij beide ploegen net iets anders bij. Waar HSSC'61 tevreden is over de competitiestart, leeft in Vuren het gevoel dat er meer uit te halen viel.

HSSC'61 leverde afgelopen zomer nogal wat kwaliteit in. Arwin van Soest en Floris Kool maakten een stapje omhoog naar respectievelijk LRC Leerdam en Heukelum. Mark Steenbeek keerde terug naar Leerdam Sport. Het verlies van deze spelers moet worden opgevangen door anders te voetballen. Tegen het sterke sv Capelle werd gelijk gespeeld. Sleeuwijk was een maatje te groot. Afgelopen zaterdag leverde de nieuwe speelwijze voor het eerst drie punten op.

Menno de Keijzer, sinds dit seizoen aanvoerder van de Heicopse hoofdmacht, vindt dat zijn ploeg een goede ontwikkeling doormaakt. "Met het vertrek van Floris zijn we niet alleen doelpunten, maar ook een aanspeelpunt kwijt geraakt", geeft De Keijzer aan. "Natuurlijk wilden we vorig seizoen ook verzorgd voetbal spelen, maar met iemand als hem in de spits, is het makkelijk om soms een lange bal te geven om onder de druk uit te komen. Dat is met onze huidige groep geen optie meer. Dus moeten we van achteruit altijd de voetballende oplossing zoeken."

Pupil van de week
Tegenover het vertrek van het drietal staat de komst van Marko Luksen en de terugkeer van Lucas van Dam. "Met Lucas heb ik altijd in de jeugd gespeeld", zegt De Keijzer. "We hadden een goede generatie waarvan ook Niek de Vos, Jari Aantjes en Kees de Nijs nu in het eerste staan. Het is leuk om met vrienden in het eerste elftal te staan. Je kunt elkaar ook wat makkelijker op je plekje zetten, want we kunnen veel van elkaar hebben."

De Keijzer sloot vijf jaar geleden onder Marten Boverhof bij de selectie aan. "Toen stond ik ineens tussen mannen die al voetbalden toen ik pupil van de week was", herinnert De Keijzer zich. Na de promotie naar de derde klasse en drie seizoenen onder Boverhof, nam Gerrit Molenaar vorig seizoen het stokje over.

"Een heel andere trainer dan Boverhof, die vooral tactisch veel met ons bezig was", zegt De Keijzer. "Molenaar is wat persoonlijker en socialer. Hij kan ons goed motiveren. Zijn mondje blijft wel gaan tijdens trainingen en wedstrijden."

De Keijzer heeft er vertrouwen in dat HSSC'61 de lijn tegen Vuren kan doortrekken. "We kunnen na drie wedstrijden nog niet echt zeggen waar iedereen staat. Ik denk echter wel dat wij er goed voor staan."

Ervaring
Vuren beleefde een totaal andere start van de competitie. In de eerste wedstrijd werd gestunt met een 7-2 zege op Haaften. De twee wedstrijden daarna leverden twee keer een teleurstellende kleine nederlaag op. Sjors Vonk is in Vuren de man met ervaring. Hij wijt de wisselvalligheid van de ploeg aan de jeugdigheid.

"Natuurlijk hebben we een paar begin twintigers die al best wat jaartjes in het eerste spelen", zegt Vonk. "Maar toch is het op die leeftijd nog moeilijk om iets anders te gaan doen als het even niet loopt."

Het onderstreept het belang van de aanwezigheid van Vonk. "Ik probeer rust in de ploeg te brengen door de organisatie goed neer te zetten en van achteruit te gaan voetballen."

Want net als HSSC'61 heeft ook Vuren de ambitie om het spel te kunnen maken. "In deze klasse wordt er wat meer vechtvoetbal gespeeld", weet Vonk. "Daar ligt niet onze kracht. Dat zullen we voetballend moeten oplossen. Dat gaat steeds beter, maar is soms ook moeilijk. Eigenlijk missen we wel iemand die op het middenveld echt de lijnen uitzet en iedere bal opeist. En een echte afmaker voorin zou ook wel fijn zijn. We missen afgelopen zaterdag ondanks dat we niet goed spelen een hoop kansen. Als je zo'n bal er wel een keer in schiet, kom je beter in de wedstrijd."

Winterstop
Vuren haalt de laatste jaren een stuk meer punten ná de winterstop dan ervóór. "Vorig jaar stonden we op twaalf. Dat moet echt beter", zegt Vonk. "Maar dat is eigenlijk ieder jaar dat ik hier speel al zo. Onverklaarbaar."

Vonk denkt met Vuren uiteindelijk op veertig punten uit te kunnen komen. "Vorig jaar haalden we er 37, waarvan we er nog twee in mindering hebben gekregen. Natuurlijk moet het met blessures en schorsingen niet teveel tegen zitten, maar ik denk wel dat het haalbaar is. Dan zouden we denk ik rond de zesde plek uitkomen en een mooie middenmoter zijn, zonder die druk van onderin te spelen. Dat zou wel lekker zijn."

Vuren is op z'n best tegen tegenstanders die aanvallend willen voetballen. En dus is HSSC'61 gewaarschuwd. "Ik acht ons inderdaad zeker niet kansloos, zeker thuis niet", zegt Vonk. "Wij zijn inderdaad vaak wat beter tegen ploegen die de aanval zoeken en HSSC'61 is zo'n ploeg. Wij hebben echt wel kwaliteit, zeker in de omschakeling. Zij hebben vooraf de betere papieren, maar kansloos zijn wij niet."

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >