Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vuren krijgt drie punten in mindering en gaat in beroep

13 dec 2017, 18.07NieuwsUpdate

VUREN/ALBLASSERDAM - Vuren heeft drie punten in mindering gekregen naar aanleiding van de gestaakte competitiewedstrijd tegen Alblasserdam.

Kort voor rust werd er bij Alblasserdam-Vuren een afkoelingsperiode ingelast. Vuren weigerde vervolgende verder te spelen, omdat aanvoerder Sjors Vonk in de gang naar de kleedkamer klappen zou hebben gekregen.

Trainer Ron Vlot was zich toen al bewust van het risico van die beslissing: “Wij waren vandaag niet de schuldige partij. Als we drie punten in mindering krijgen, is dat maar zo.” 

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Vuren een schikkingsvoorstel gedaan: drie punten in mindering en 150 euro boete. Vuren gaat hiermee niet akkoord en heeft al aangekondigd beroep te zullen aantekenen.

Vuren krijgt de straf 'omdat ze van het veld gestapt zijn'.

Embedded rich media on Twitter

Normen en waarden
Jeroen van Wijngaarden, bestuurslid technische zaken van Vuren: "Dit is voor ons een lastige situatie omdat het buiten het zicht van de scheidsrechter gebeurd is. Als zoiets gezien wordt is het landelijk nieuws, maar nu krijgen wij straf. Dit soort wangedrag zullen wij ten alle tijde bestrijden.  Normen en waarden zijn voor ons belangrijk en hier zijn grenzen overtreden. Dit is voor ons echt onacceptabel."

Niet onze beleving
Ook Alblasserdam heeft bericht gekregen van de KNVB. "Daarin stond dat ons geen blaam treft en dat Vuren de schuldige is aan het vroegtijdig beëindigen van de wedstrijd", geeft trainer Dennis Schoonewil aan. "Dat hadden we ook verwacht. De wedstrijd gaat weer verder in de 38e minuut met een corner voor hen en een 1-0 voorsprong voor ons. En ja, ik heb de reactie van Vuren gelezen en dat is niet onze beleving. Ik vind dat er verder al genoeg over is gezegd en geschreven."