Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

VV Cabauw viert 60-jarig jubileum

22 jul 2018, 08.45Nieuws
Boer Jan Faaij stelde zijn weiland en schuur -kleedkamer- beschikbaar. Dirk Klinkenberg en Gert Vermeulen zijn er namens vv Cabauw blij mee.

CABAUW - Voetbalvereniging Cabauw bestaat komend seizoen -op 1 augustus om precies te zijn- zestig jaar.

Dit wordt op zaterdag 25 augustus, vanaf 16.00 uur, op het sportpark aan de Nicolaas van Catsweg gevierd. De voetbalvereniging nodigt hiervoor graag (oud-)leden, vrijwilligers, donateurs en sponsors uit.

Weiland
Het begon allemaal toen de initiatiefnemers Harry Kuijf, Frans Mulder, Jacob van Vliet, Frans Geurts, Dirk Klinkenberg en Gert Vermeulen een stuk weiland van de behulpzame boer Jan Faaij opkochten. Een ander deel werd gehuurd van de RK kerk.

In september 1960 werd het eerste voetbalveld van vv Cabauw hiermee een feit. In de jaren daarna volgden dankzij de nodige zelfwerkzaamheid een kantine en een aantal kleedkamers.

In 1978 werd het tweede veld aangelegd. De kantine en de kleedkamers werden in 1988 uitgebreid en opgeknapt en in 1992 werd er een nieuw kleedkamergebouw gerealiseerd.

Kroon op het vele werk was de tribune, die in 2003 met elkaar werd gebouwd. In 2017 volgde dankzij tientallen vrijwilligers een metamorfose van het trainingsveld, de verlichting en het parkeerterrein.

Floreren
"Qua ledenaantal en spelplezier floreert de vereniging vanaf het eerste begin", weet voorzitter Ton van Beek. "Geregeld worden goede resultaten behaald, zoals het bereiken van de tweede klasse zondag, het kampioenschap in de tweede klasse in 1970 en de recente kampioenschappen van de damesteams. En dat alles in goede harmonie: gezelligheid is het sleutelwoord binnen de vereniging."

Damesvoetballers zijn bij vv Cabauw meer dan welkom. Van Beek: "In elke leeftijdsklasse hebben we minimaal één meiden-/damesteam. Er zijn twee succesvolle dames-seniorenteams en we hebben zelfs een 7x7 damesteam op de vrijdagavond. Een unieke situatie in de regio."

Afsluitend: "Mede dankzij de jarenlange trouwe vrijwillige inzet van velen voor onze club hebben wij deze mooie mijlpaal kunnen bereiken. Dat gaan wij natuurlijk gepast vieren met iedereen die zich verbonden voelt aan deze vereniging."

Lees meer over : vv Cabauw, jubileum, Ton van Beek