Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

VV Lekkerkerk versterkt zich met ervaren goalgetter

12 jan 2018, 08.09Nieuws
(foto: Adri Verhoeven)

LEKKERKERK • Een spits in ruste, die weer staat te popelen om de bal tegen het net te jagen. Kevin Liefhebber (ex-Zwaluwen) komt wellicht op het juiste moment bij derdeklasser Lekkerkerk. 

Een spits met hoofdklasse-ervaring kan je best gebruiken als je met je club in de onderste regionen van de derde klasse bivakkeert. VV Lekkerkerk was er daarom als de kippen bij toen de nieuwe inwoner van het dorp, Kevin Liefhebber (32), liet doorschemeren dat hij weer honger had naar de bal.

Stil verlangen
"Ik sprak tijdens een verjaardag met Kevin en Max van Gent. Ze zijn neven van mijn vrouw. Voetbal is een favoriet gespreksonderwerp op feestjes. Ik denk dat ze een stil verlangen bij mij hebben aangewakkerd. Ik woon nu een half jaar in Lekkerkerk en miste het spelletje. Niet veel later kreeg ik een mailtje van trainer Arian van Herk om eens te komen kijken bij de club. Zo kwam van het een het ander, inclusief een tussentijdse overschrijving."

Liefhebber benadrukt dat hij geen garantie is voor succes. "Ik heb het laatste half jaar bij de veteranen van Zwaluwen Vlaardingen gespeeld. Potjes voor de lol. Wedstrijdjes met vrienden zonder enige spanning. Juist dat laatste hoort bij voetbalbeleving. Ik mis nog het ritme om meteen vlekkeloos mee te kunnen draaien op een hoger niveau. Dat kon ik merken tijdens m'n eerste wedstrijd met Lekkerkerk tegen oud-Lekkerkerk. Ik had er minstens twee kunnen maken. Het waren beslist grote kansen. Niet dus."

Debuut tegen Lekkerkerk
En dat terwijl Kevin Liefhebber in de Rotterdamse regio een reputatie als pinchhitter heeft opgebouwd. Hij debuteerde als 16-jarige in de hoofdmacht van Zwaluwen Vlaardingen tegen... Lekkerkerk. "Een bekerwedstrijd op een doordeweekse avond. Ik kan het me zo voor de geest halen. Ik was topscorer van A1. Zwaluwen draaide niet zo lekker. De trainer wilde wel eens zien wat ik in huis had. Ik scoorde op dit veld de winnende treffer. Zoiets blijft je altijd bij."

Goaltjesdief
De stoere jongeling, die bij de Marechaussee in dienst trad, bleek een goaltjesdief. Hij speelde achtereenvolgens bij RKWIK, PPSC, Heinenoord, en XerxesDZB en keerde vervolgens terug naar Zwaluwen. Zijn uitzending van een half jaar als ordehandhaver in Zuid-Soedan zorgde niet alleen voor bijzondere ervaringen, maar ook voor voetbalmoeheid. 

"Ik had het even gehad met prestatievoetbal. Ik had toen al dertien jaar in standaardteams gevoetbald. Op een gegeven moment wil je het rustiger aandoen. Inmiddels ben ik aardig bijgedraaid. Ik werk nu op Schiphol. Ik wil best een steentje bijdragen bij VV Lekkerkerk."

Extra adrenaline
De technische staf kan wel een ervaren spits gebruiken. Liefhebber is meteen de oudste speler van de selectie. Of hij het scoren niet verleerd is, zal de komende maand moeten blijken. "In m'n goede jaren schoot ik er dik twintig in per seizoen. Je tekent uiteraard voor zo'n gemiddelde. De helft van het seizoen zit er bijna op. Lekkerkerk staat er slecht voor. Ik heb begrepen dat het barst van de streekderby's. Daar hou ik wel van. Dat soort duels zorgt voor extra adrenaline. We gaan flink aan de bak met z'n allen."

Pieter van der Laan

Verslaggever regio Krimpenerwaard Mail Pieter >
Lees meer over : Kevin Liefhebber, vv Lekkerkerk